Montepulciano d'Abruzzo dop 'Amaranta'

Vanille, ceder, gedroogde bloemen, zoethout, specerijen, marasquin-kersen, uitgesproken van karakter, sappig, rijk en stoer, fluwelig. Krachtige rode wijn. Mooi bij rood vlees van de grill, wildgerechten en belegen of oude kazen.
KleurDiep robijnrood.
GeurEen fraaie, zwoele kruidigheid in de geur, vanille, ceder, gedroogde bloemen, zoethout, specerijen, marasquin-kersen.
SmaakHeel krachtig en uitgesproken van karakter, sappig, rijk en stoer, fluwelig, rijp, machtig en stevig. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijMooi bij rood vlees van de grill, wildgerechten en belegen of oude kazen.
Jaar2016
Alcoholpercentage14
LandItalië
RegioAbruzzo
Druifmontepulciano
Volume0,75
Productnummer023020
Montepulciano d'Abruzzo dop 'Amaranta' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De wijn met het label ‘Amaranta’ is een van de bijzondere wijnen op basis van de montepulciano-druif die door Tenuta Ulisse wordt geproduceerd. De druiven zijn afkomst van oude wijngaarden in de regio Lanciano. Deze wijngaarden, die tussende 30 en 35 jaar oud zijn, zijn nog aangeplant in de klassieke pergola-vorm, waardoor de druiven tijdens de hete zomerdagen in de schaduw hangen, dus goed beschermd zijn tegen de hete zon. De nachten zijn koel, zodat er een groot verschil is tussen dag en nacht, wat de druiven een bijzonere aromatische kracht geeft en mooie zuren. Ook de kalkrijke klei zorgt voor goede zuren en spanning. De druiven worden pas laat geoogst, tegeneind oktober en zelfs begin november, als ze perfect rijp zijn. Een deel van de druiven is zelfs licht gedroogd, zodat ze veel suiker bevatten. De gisting vindt plaats op een temperatuur rond de 25 graden, waardoor de wijn zijn fruit mooi behoudt. Daarna volgt een rijping op Frans en Amerikaans eiken, gedurende zo’n 9 tot 12 maanden, afhankelijk van de jaargang. Daarmee is dit een bijzondere expressie van wat Montepulciano-druif te bieden heeft op het vlak van bijzondere rode kwaliteitswijnen.