Moscatel Douro doc Reserva 'Portal' gb

Deze Moscatel Reserva heeft een mooie, bleke amberkleur en aroma's van peer en groene appel, in een perfecte balans met hints van karamel en honing. Door rijping in houten vaten zijn de smaak van amandelen te herkennen.
Awards:
Oogstjaar 2007 - 90pt (Robert Parker)

Proefnotitie

Kleur Een mooie bleke amberkleur.
Geur Peer en groene appel, in een perfecte balans met hints van karamel en honing. Door rijping in houten vaten zijn de smaak van amandelen te herkennen.
Smaak De balans tussen de zoetheid en de zuurtegraad is uitstekend, wat leidt tot frisse citrussmaak aan de ene kant en tot de complexiteit van wijnen die in vat gerijpt zijn aan de andere kant. De lange afdronk is fris en smaakvol.
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Noten en zachte kazen. Als aperitief of samen met tonic als een verfrissende longdrink.
Jaar 2007
Land Portugal
Regio Douro
Druif moscatel galego

Technische gegevens

Artikelnummer 057165
Wijnhuis Portal
Alcoholpercentage 18.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 05604242010060
Barcode Doos 65604242010079

Beschrijving

Portal brengt niet alleen de gewone Moscatel do Douro, maar ook deze bijzondere variant, de Reserva, met een jaartal. Courant is op dit moment de jaargang 2004, dus een wijn die al een lange rijping achter zich heeft. Hij is eveneens gemaakt op basis van lokale moscatel galego, als een versterkte en zoete wijn. Daarna is hij gerijpt op grote eikenhouten vaten, foeders, die de wijn een enorme diepgang en complexiteit verlenen. Het uitgesproken muscaat-karakter wordt wat minder en daar komen complexe tonen van rijping voor in de plaats, met wat hout en noten. Dat levert een bijzondere zoete wijn op, een broertje van witte port, maar toch weer even anders.

Moscatel Douro doc Reserva 'Portal' gb

Login voor de prijs
Moscatel Douro doc Reserva 'Portal' gb is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding