Musar Jeune Rosé

Wijnmaker Tarek Sakr componeerde een rosé die perfect aansluit bij onze smaak: droog, niet streng, heerlijk open en geurig, met een lichte kruidigheid in geur en smaak, heerlijk kersen en frambozen, bloemen, zacht, met een levendig bitter na. Een typische eetrosé, bij salades, gegrilde tonijn, kip of kalkoen, inktvis.

Proefnotitie

Kleur Medium kersenroze
Geur Open en geurig, lichte kruidigheid, bloemen, rozen en frambozen, zacht en prettig
Smaak Volle en krachtige rosé, romig en soepel, absoluut niet streng, hint van zoet zelfs, krachtig, een opwekkend zuurtje na
Serveertemperatuur 08-10℃
Serveersuggestie Een typische eetrosé, bij salades, gegrilde tonijn, kip of kalkoen, inktvis
Jaar 2020
Land Libanon
Regio Bekaa Valley
Druif cinsault

Technische gegevens

Artikelnummer 090163
Wijnhuis Musar
Alcoholpercentage 13.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (diam)
Barcode Fles 05017469340009

Beschrijving

Speciaal voor de Europese wijndrinker heeft Musar deze heerlijke rosé op de markt gebracht, waarin het fruit voorop staat. Wijnmaker Tarek Sakr, die zijn opleiding onder andere volgde bij grote châteaux in de Bordeaux, maakte speciaal een rosé die heerlijk fruitig en soepel is, en dat zorgt voor een heerlijke lichtvoetige sappige rosé, zoals we die hier graag drinken. Hij wordt gemaakt op basis van cinsault, de druif die in de Rhônestreek ook zorgt voor fruitige, licht kruidige en soepele rosé met mooie zuren en bitters. Er wordt gewerkt met een klassieke saignée, dus door na een paar uur wat lichtgekleurd gistend sap af te tappen van wat later de rode wijn wordt. Een levendige en smakelijke, volle rosé is het resultaat.

Musar Jeune Rosé

Login voor de prijs
Musar Jeune Rosé is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding