Poderi Dal Nespoli

Poderi Dal Nespoli

Het wijnhuis: Poderi dal Nespoli

Bijna een eeuw geleden, in 1929, in een deel van Romagna tussen de Apennijnen en de zee, plantte Attilio Ravaioli de rijen wijnstokken op de eerste wijngaard die hij kocht in het dorp Nespoli, genaamd Prugneto; Dit werd gevolgd door anderen, die nu deel uitmaken van de 110 hectare eigendom van het bedrijf.
De locatie is de Bidente-vallei, die territoriale kenmerken die uniek en bijna magisch zijn. De Sangiovese die hier wordt geproduceerd, is ook uniek. De expositie van de wijngaarden en de geografie van de vallei, die de wijngaarden goed geventileerd houdt, dragen bij aan een microklimaat dat bijzonder ideaal is.
De verkregen wijnen - in het bijzonder Sangiovese - zijn de meest authentieke uitdrukking.
Voor onze geschiedenis en ons land kunnen we dit cadeau meegeven.

Het cultiveren van het land, betekent voor Nespoli het liefhebben van het land.

Om deze reden is het respect voor het milieu voor hen een natuurlijke gave. Nespoli is toegewijd aan het minimaliseren van de impact die onze productie op het milieu heeft door de recycling van warmte en water te implementeren en door geluidsoverlast te verminderen. Daarnaast bieden ze 95% van onze energiebehoeften aan met behulp van zonnepanelen.

Van lokale traditie tot wereldwijde innovatie.

Het model van prive-landbouwondernemerschap waarvoor Nespoli heeft gekozen, is vanwege hun de diepgaande wortels in hun gebied en de tradities. Echter wordt er ook rekening gehouden met moderne productiesystemen, ‘cutting edge technologie’ en de nieuwste machines. Daarnaast experimenteren we met de teelt van niet-inheemse wijnstokken.