Dit jaar viert het wijnhuis Anselmo Mendes hun 20ste verjaardag. Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder het werk, toewijding en vooral de grote passie voor maken van wijn. De eerste wijn van Anselmo Mendes was de Muros de Melgaço. Deze werd gemaakt in een ambachtelijk wijnmakerij gelegen bij Penso, Melgaço. Sindsdien is Anselmo Mendes nooit meer gestopt met het maken van wijnen.

Wijnbouw is voor het wijnhuis erg belangrijk. In de Lima-vallei bezitten zij ongeveer 65 ha van de druivensoort Loureiro. Maar toch, in Monção, bij Casa da Torre, Quinta da Bemposta, met 60 ha, hebben ze het eerste ‘Alvarinho Center of Experiences’ gecreëerd. Het centrum dat binnenkort voor het publiek toegankelijk zal zijn en waar mensen wijn van oude jaargangen en van verschillende bodemsoorten kunnen proberen. Ook kan men genieten van een ecologische omgeving waar wijnstokken langs de uitgestrekte rivieroever naast struiken staan aangeplant, een gebied waar de natuurlijke flora en fauna hun gang kunnen gaan. Volgens José Peñin, de bekendste Spaanse wijn criticus, is Anselmo Mendes ‘The most innovative Alvarinho Producer’.

Vraag uw rayonmanager naar meer informatie over het wijnhuis. Of kijk op onze website https://vinites.com/anselmo-mendes.html.