Vorige week ontving Vinites op het Kenaupark Ignacio Prieto Pariente van José Pariente en Prieto Pariente. In het verhaal van de wijnhuizen staat familie centraal en komen traditie en de passie voor goede wijn samen. De geschiedenis van deze wijnmakerij gaat terug naar de vader van de huidige wijnmaakster Victoria Pariente, José Pariente.

De wijngaarden van José Pariente liggen in het hart van de Rueda-appellatie, op een hoogvlakte op 750 meter boven zeeniveau. Met een passie voor innovatie en door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologieën, maakt Bodegas José Pariente vijf uiteenlopende witte wijnen.

Prieto Pariente is een wijnproject geïnitieerd en geleid door Martina en Ignacio Prieto Pariente en ondersteund door kennis en ervaring van de tweede generatie van de Prieto wijnfamilie. De kern van deze nieuwe uitdaging is gebaseerd op de selectie van zeer oude wijngaarden uit de provincie Valladolid. Verschil, territorium en selectie, zijn bepalend voor de wijnen van Prieto Pariente.

Journalist Hubrecht Duijker schreef al over de Verdejo 'José Pariente' in zijn online maandmagazine. Lees het hele maandmagazine Maart hier.