Binnenkort vindt in de Philharmonie te Haarlem het meest culinaire gala van Nederland plaats, een SOS Kinderdorpen benefietgala ten behoeve van Syrische kindvluchtelingen.

Om voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die het meest getroffen zijn door de Syrische crisis een kansrijke toekomst mogelijk te maken, ondersteunt de Lionsclub Heemstede Bennebroek het programma ‘onderwijs in een crisissituatie’. 290 kinderen kunnen worden geholpen door dit programma, dat kan worden onderverdeeld in twee hoofdactiviteiten, namelijk het ondersteunen van kinderen met een leerachterstand door middel van bijscholing en het bieden van psychosociale zorg voor de kinderen om hen te helpen bij het verwerken van hun trauma’s. De kosten voor deze ondersteuning bedragen € 320 per kind per jaar.

Onder leiding van Kim Lian van der Meij en Jack Plooij zal het Sterrengala een mooi evenement worden. U kunt verlotingen van spetterende prijzen verwachten: een veiling van zeer bijzondere ervaringen en items, waarbij de opbrengsten van dit gala en van nevenactiviteiten via www.sterrenvanhaarlem.nl ten goede zullen komen aan het programma 'Onderwijs in een Crissituatie' van SOS Kinderdopen.

Tijdens het Sterrengala zullen er optredens zijn van internationaal bekende artiesten zijn waaronder Ahmad Joudeh, Men2B, Donij van Doorn, Late Night Serenade en Liptease. Tevens kunt u culinaire hoogstandjes verwachten die bereid zullen worden door Haarlemse sterrenchefs. De gerechten zullen begeleid worden door wijnen van Vinites. Ook stelt Vinites dit jaar een item voor de veiling ter beschikking.

Wilt u het Sterrengala bijwonen? De kaartverkoop verloopt via info@sterrengalahaarlem.nl. Het Sterrengala vindt plaats op 4 december 2017 om 18:15 uur. De dresscode is Black Tie.