Wat gaat er veranderen omtrent wijn dit jaar? Bloomberg publiceerde het artikel ‘Seven Ways Wine Will Change in 2019’. Bloomberg is een vooruitstrevend bedrijf in de information and technology sector, dat zich richt op het bouwen van producten en oplossingen die nodig zijn in de 21ste eeuw.

En in de 21ste eeuw verandert er heel veel én heel snel, waaronder ook in de wijnwereld. Zelfs sneller dan wij denken! Allerlei factoren hebben hier mee te maken en dan hebben we het niet alleen over de klimaatsverandering, maar ook over politieke omstandigheden. Een aantal voorspellingen voor 2019 zijn de herontdekking van oude, verlaten wijngaarden en het omarmen van vergeten variëteiten. Een nuttige manier van de wijnsector om zich aan te passen aan klimaatverandering, maar ook om onze smaakpapillen te verleiden met nieuwe blends, die verder zullen gaan dan de klassiekers.

Klimaatverandering drijft wijngaarden naar extreme grenzen. Koele gebieden zijn niet noodzakelijk meer koel en andere gebieden worden steeds geschikter voor het verbouwen van druiven. Sommige wijnhuizen, zoals die van de beroemde familie Catena in Argentinië, zien een oplossing bij het planten van wijngaarden op veel grotere hoogten. Anderen gaan verder naar het noorden naar meer marginale klimaten. Op de website van Vinites zie je welke wijnen wij importeren van Catena Zapata

Veganistische wijn zal dit jaar nog meer aandacht krijgen. Met de focus op gezondheid en welzijn behoort het veganisme tot een van de snelst groeiende consumententrend. De verkoop van plantaardig voedsel steeg in 2018 met 20 procent tot $ 3,3 miljard in de Verenigde Staten. Barberani en Familia conesa zijn wijnen in het Vinites assortiment met een Vegan certificering.

Sake bestijgt het podium in 2019. Dit weet je zeker wanneer de ‘chef de cave’ van Dom Pérignon zegt dat zijn volgende project in Japan zal plaats vinden, om inderdaad sake te maken. Nieuwsgierig naar welke verschillende varianten sake Vinites importeert? Klik hier voor ons sake assortiment.

Benieuwd naar wat er nog meer in het artikel staat, je leest het op de website van Bloomberg.