Maandag 24 juni 2019 was een bijzondere dag op het Vinites kantoor, op het Kenaupark in Haarlem. Speciaal ter gelegenheid van het 40 jarige jubileum van Vinites, was er een veiling georganiseerd ten bate van Spieren voor Spieren. Vinites is al jaren supporter van Spieren voor Spieren, wat ontstaan is vanuit interesse van dit Goede Doel voor de wijnen van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Spier. Ere-ambassadeur van Spieren voor Spieren Louis van Gaal had het doel gewezen op de wijnen van Spier, nadat hij ze op een gala was tegengekomen.

Het was al een warme zomeravond, maar de temperatuur op het kantoor van Vinites steeg verder naar mate de veiling vorderde. Dit kon ook niet anders gezien de 30 prachtige kavels, die op de veilinglijst stonden aangekondigd. Een selectie van ongekend hoog niveau, samengesteld uit bijzondere flessen uit de eigen collectie van Vinites en bijdragen van diverse wijnpartners. Denk daarbij aan een dubbele magnum Ornellaia 2016, een set Chateau Musar wit en rood uit het oprichtingsjaar van Vinites 1989, een jeroboam Clos des Goisses 2009 van Champagne Philipponnat en bijvoorbeeld ook twee magnums van Château de Gaure inclusief bijbehorend kunstwerk, gemaakt door eigenaar Pierre Fabre. Hartelijk dank aan alle wijnhuizen, die geholpen hebben om deze selectie mogelijk te maken.

Dankzij de heerlijke creaties van Lucas Rive en uiteraard een selectie mooie wijnen, kwamen de gasten ook in de pauzes van de veiling niets tekort. Als kers op de taart was het eindbedrag van de veiling nog eens veel hoger dan waarmee aanvankelijk gerekend was. Met de veiling is maar liefst € 17.500 opgehaald voor Spieren voor Spieren. Bekijk de website van het goede doel, om te zien aan wat voor prachtige initiatieven ook deze bijdrage besteed zal gaan worden.