Petit Clos Pinot Noir Organic

Jeugdige, fruitige Pinot Noir uit Marlborough, Nieuw-Zeeland. Aroma's van aardbeien en kersen vullen het glas. Subtiel houtgebruik, zachte tannines en een sappige frisheid. Heerlijk licht gekoeld op een zomerse avond. 
Awards: 
Oogstjaar 2018 - 92pt (Wine Enthusiast) 
Oogstjaar 2018 - 9- (DGH)
Oogstjaar 2020 - 16 punten (Perswijn)

Proefnotitie

Kleur Licht robijnrood.
Geur Jeugdige aroma's van aardbeien, frambozen en kersen afgewisseld door subtiele lagen van kruiden en zoethout.
Smaak Pruimen en kersen domineren, maar maken vervolgens plaats voor kruiden en houttonen. Slanke tannines, een sappige frisheid met een zachte, peperige afdronk.
Serveertemperatuur 12-16℃
Serveersuggestie Lekker bij gegrilde portobello-champignons. Ook heerlijk licht gekoeld bij de barbecue op een zomerse avond.
Jaar 2020
Land Nieuw-Zeeland
Regio Marlborough
Druif pinot noir

Technische gegevens

Artikelnummer 048745
Wijnhuis Clos Henri
Alcoholpercentage 13.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting stelvin
Barcode Fles 03365912720507
Barcode Doos 03365912720505

Beschrijving

Naar Franse traditie staan ook hier de stokken dicht op elkaar om onderlinge concurrentie te vergroten en daarmee de groeikracht van de stokken te beperken. De jonge pinot-stokken staan op drie verschillende bodemsoorten: broadbridge, wither clays, greywacke river stone. Alle druiven worden geplukt in de vroege ochtenden om het frisse en fruitige karakter te behouden. Ook om die reden vindt de vergisting plaats in RVS tanks. Daarna wordt de wijn gerijpt op grote eikenhouten vaten (7.500 liter) gedurende 11 maanden. Grote houten vaten geven minder 'houtaroma's dan kleine houten vaten. Hierdoor blijft de aromatische intensiteit van pinot noir dus behouden.

Petit Clos Pinot Noir Organic

Login voor de prijs
Petit Clos Pinot Noir Organic is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding