Petrucci doc Organic Anfiteatro 2017

Petrucci Anfiteatro heeft een opvallend dieprode kleur en een bouquet dat doet denken aan hazelnoten, toast, kersen en tijm. In de aanzet smaakt de wijn ietwat rokerig en mineraal. Tegelijkertijd is Anfiteatro heel soepel en toegankelijk. Aroma’s van geurige rozen gaan gepaard met spanning en elegantie. Gevolgd door rondeur op het middenpallet. Heerlijk bij vleesgerechten of een bospaddenstoelen risotto. Petrucci Anfiteatro is wat ronder en expressiever dan Petrucci 'Melo'.

Proefnotitie

Kleur Opvallend dieprood.
Geur Hazelnoot, toast, donkere kers, en tijm in het bouquet.
Smaak Ietwat rokerig en mineraal in de aanzet, maar tegelijkertijd heel soepel en open. Aroma’s van fijne rozen, gepaard met spanning en elegantie. Waarna er wat rondeur op het middenpalet komt.
Serveersuggestie Bospaddenstoelen risotto, lamsrack, hertenfilet of Bistecca alla Fiorentina.
Jaar 2017
Land Italië
Regio Toscane
Druif sangiovese

Technische gegevens

Artikelnummer 012829
Wijnhuis Podere Forte
Alcoholpercentage 15.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)

Beschrijving

De wijn Petrucci werd voor het eerst gemaakt in 2001 en is de "grand Cru", het symbool van Podere Forte, met de maximale uitdrukking van de bedrijfsfilosofie, die door middel van liefdespassie en nauwgezette zorg een productie van de hoogste kwaliteit nastreeft. Deze wijn wordt exclusief gemaakt van de beste cru’s. De wijngaard van Anfiteatro werd aangelegd in 2008, op een van de beste percelen van het landgoed dankzij zijn unieke pedologische en klimaatkenmerk. De bodem bestaat uit verticale splijtbare schalie met mix van klei op de eerste 30cm op een oppervlakte van 2,4 hectare. Per hectare zijn er 7.800 wijnranken aangeplant, biologisch beheerd volgens de biodynamische principes. Er wordt met de hand geoogst, hectare per hectare, in meerdere rondes, waarbij alleen de perfect gerijpte druiven geplukt worden. Na een zorgvuldige handmatige selectie volgt een optische selectie van elke druif afzonderlijk. Het sap ondergaat een spontane vergisting in Frans eiken vaten bij een temperatuur tussen 27 - 30 ° C en wordt gevinifieerd als een aparte cru. Het contact met de schillen duurt tot 32 dagen. De malolactische gisting gebeurt in Frans eikenhouten barriques van 225-228 liter en in tonneaux van 600 liter, waarin de wijn zo’n 18 a 20 maanden rijpt. Nadat de wijn is gebotteld blijven de flessen nog minimaal 12 maanden rusten in de kelderrs voor ze verkocht worden.

Petrucci doc Organic Anfiteatro 2017

Login voor de prijs
Petrucci doc Organic Anfiteatro 2017 is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding