Pinot Grigio delle Venezie doc 'L'Elfo'

Heerlijk peer en perzik, bloemen en een vleugje honing, fris en opwekkend, in de smaak krachtig en sappig, heerlijk mondvullend, aangenaam wit fruit, een vleugje exotisch, mooi droog, maar niet te streng. Lekker bij vissalades, krab en kreeft, garnalen, maar ook prima bij kipgerechten en parelhoen.
KleurHelder strogeel.
GeurHeerlijk peer en perzik, bloemen en een vleugje honing, fris en opwekkend
SmaakKrachtig en sappig, heerlijk mondvullend, aangenaam wit fruit, een vleugje exotisch, mooi droog, maar niet te streng.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijVissalades, krab en kreeft, garnalen, maar ook prima bij kipgerechten en parelhoen
Jaar2018
Alcoholpercentage12
LandItalië
RegioVeneto
Druifpinot grigio
Volume0,75
Productnummer015610
Pinot Grigio delle Venezie doc 'L'Elfo' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Pinot Grigio, in het Frans Pinot Gris, heeft zich naadloos aangepast aan de omstandigheden in dit deel van Veneto.Het klimaat in deze heuvels, uitlopers van de Alpen is koel genoeg om deze rijke druif ook nog voldoende frisheid mee te geven. Als de druiven in de kelder arriveren, worden ze direct geperst, waarna een gisting volgt op lage temperatuur, met geselecteerde gisten, om het fruit in de wijn optimaal te behouden. Gisting vindt om die reden ook plaats op roestvrij staal. Het levert een wijn op die de typische kracht en volheid heeft van een Pinot gris, maar ook een zekere mineraligheid en frisheid. Een heerlijke, subtiele en delicate droge witte wijn is het resultaat.