Prieto Pariente

Prieto Pariente

Het Wijnhuis: Prieto Pariente

Prieto Pariente is een nieuw wijnproject geïnitieerd en geleid door Martina en Ignacio Prieto Pariente en ondersteund door kennis en ervaring van de tweede generatie van de Prieto wijnfamilie. De kern van deze nieuwe uitdaging is gebaseerd op de selectie van zeer oude wijngaarden uit de provincie Valladolid. Martina en Ignacio geloven sterk in een duurzame wijnbouw en in het respecteren van de oorsprong.

Verschil, territorium en selectie, zijn bepalend voor de wijnen van Prieto Pariente. Het huis identificeert zich met regio’s als Castilla en Leon, Valladolid, de hoogvlakte, Paramos, van Noord-Spanje, en de minerale heuvels van Cebreros en Bierzo die de regio omringen.

Prieto Pariente heeft als doel wijnen te creëren met unieke persoonlijkheden, die een onderscheidend vermogen hebben en gekenmerkt worden door een profiel van frisheid en complexiteit.

De serie “Páramos de Valladolid” bestaat uit twee rode blends: El Origen de Prieto Pariente & Prieto Pariente. De druiven van deze twee wijnen komen van wijngaarden uit verschillende delen van de provincie, die strategisch zijn geselecteerd om zo unieke en elegante wijnen te kunnen maken.

Daarnaast hebben Martina en Ignacio een kleine verborgen wijngaard met Viognier gevonden in de Paramos van Valladolid. Van de druiven van deze wijnstokken wordt een ​​aromatische wijn gemaakt met volume en body.

De streek: Valladolid

De provincie Valladolid levert een grote diversiteit aan wijnen. De oude wijngaarden met hun speciale karakter en lage opbrengsten zijn een weerspiegeling van de traditionele wijnbouw in de regio. Prieto Pariente gelooft in het maken van samengestelde wijnen van druiven uit diverse regio’s in Valladolid. Dit geloof heeft geresulteerd in een zoektocht over de hoogvlakte, welke wordt doorkruist door de rivier de Duero. Martina en Ignacio hebben een aantal oude wijngaarden hersteld die oorspronkelijk bedoeld waren om te ontwortelen.

Sierra de Gredos
In het berggebied Sierra de Gredos kwamen Martina en Ignacio twee oude wijngaarden met ongeveer 80 jaar oude wijnstokken van de soort Garnacha tegen. Eén is gelegen in Cebreros op 1005 meter hoogte op een bodem van leisteen, de andere bevindt zich in San Bartolomé de Pinares op en granieten ondergrond 1059 meter boven zeeniveau. De bodem van graniet geeft diepgang en elegantie aan de wijn terwijl de leisteen bodem volume en weelderigheid geeft. De combinatie van beide bodemsoorten resulteert in ​​meer complexiteit en evenwicht in de wijn. Door de hoogte komen de frisse tonen van het fruit en natuurlijke zuren in de wijn nadrukkelijker naar voren.

4 artikel(en)

per pagina

4 artikel(en)

per pagina