Sangiovese Romagna doc Superiore 'Prugneto'

Fijn fruit, met pruimen en kersen, krachtig, zoethout, vanille, intens, kersen en pruimen, frisheid, levendig en stevig, sappig, goede zuren. Krachtige rode wijn. Fijn bij verse pasta met vleessaus, ravioli gevuld met vlees en rozemarijn, gegrilde entrecote, belegen kazen.
KleurIntens kersenrood.
GeurFijn fruit, met pruimen en kersen, krachtig, zoethout, vanille, zwoel en warm.
SmaakIntens, kersen en pruimen, frisheid, levendig en stevig, sappig, lekkere mondvol wijn, goede zuren. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijVerse pasta met vleessaus, ravioli gevuld met vlees en rozemarijn, gegrilde entrecote, belegen kazen.
Jaar2017
Alcoholpercentage13,5
LandItalië
RegioEmilia Romagna
Druifsangiovese
Volume0,75
Productnummer018615
Sangiovese Romagna doc Superiore 'Prugneto' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Anders dan de Nespolino, een blend van sangiovese en merlot, is de ‘Il Prugneto’ gemaakt van puur sangiovese, en daarmee een perfecte expressie van deze druif in Romagna. De stijl is in deze streek wat lichtvoetiger en fruitiger dan in de Chianti, waar de hoogte van de heuvels hem een stoer karakter en veel zuren geeft. Il Prugneto is een aparte wijngaard, mooi gelegen op de heuvels die de uitlopers vormen van de Apennijnen, de plek waar wijnmaker Celita zelf ook woont. Het is een wijngaard met een bijzondere geschiedenis, omdat het de eerste wijngaard was die door de eigenaren werd verworven. Sangiovese krijgt hier een bijzondere spanning en frisheid, ook altijd in combinatie met een lichte stevigheid. Deze wordt mooi afgerond door middel van een rijping van 40% van de wijn op barriques, waarbij de rest geen hout krijgt, omdat het fruit ook heel belangrijk is.