Ribolla Gialla Friuli Colli Orientali doc

Brede en verleidelijke geur, lekker druivig en open, voorjaarsbloemen, appel en een vleugje citrus, hint van karamel, breed en krachtig in de smaak, karakter en volheid, combinatie van kracht en frisheid, peer, goede zuren na. Combineer met koude antipasti, gegrilde sardines of inktvis, salade met gerookte kip.
KleurHelder strogeel
GeurBrede en verleidelijke geur, lekker druivig en open, voorjaarsbloemen, appel en een vleugje citrus, hint van karamel.
SmaakBreed en krachtig in de smaak, karakter en volheid, combinatie van kracht en frisheid, peer, goede zuren na.
Serveertemperatuur10-12℃
Jaar2017
Alcoholpercentage12
LandItalië
RegioFriuli
Druifribolla
Volume0,75
Productnummer018712
Ribolla Gialla Friuli Colli Orientali doc kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Ribolla Gialla is een van de bijzondere ‘eigen’ druivenrassen van deze eigenzinnige streek. Deze druif is hier sinds mensenheugenis aangeplant, en levert wijnen op die al net zo bijzonder zijn als de streek zelf. De druif levert karaktervolle wijnen op, die ook op houten vaten kunnen gisten en rijpen. Bij dit exemplaar is gekozen voor een combinatie van 80% roestvrij staal en 20% hout, waarbij grote houten foeders worden gebruikt om de wijn toch niet te veel houtaroma’s te geven. De wijn ondergaat voor de helft zijn appel melkzure gisting, en dat geeft hem een heerlijke rondeur en kracht. Rijping van acht maanden op de lie, de gistcellen, completeert de opvoeding van deze heerlijke, karaktervolle witte wijn. Een parel van de Colli Orientali.