Rioja Tinto doca 'Balcón de Pilatos'

Een karaktervolle wijn met complexe en krachtige geuren van zwart fruit en accenten van specerijen, die doen denken aan cacao en vanille. Aangevuld met subtiele tonen van amandel en cederbloesem. Zacht en chocoladeachtige smaak met fijne tannines. Je proeft een stijlvolle integratie van het eikenhout met een honingzoete aanzet en een lange elegante finale met hints van cacao. Geweldig bij stoofschotels of gegrild vlees gerijpte en half harde kazen.
Awards:
Oogstjaar 2017 - 94pt (Tim Atkin)
Oogstjaar 2019 - 91pt (Decanter)
Oogstjaar 2020 - 94pt (Tim Atkin)

Proefnotitie

Kleur Levendige en rijke kersenkleur.
Geur Complex en krachtig in de neus met rijp zwart fruit en accenten van specerijen die doen denken aan cacao en vanille. Maar ook subtiele tonen van amandel en cederbloesem.
Smaak Zacht en chocoladeachtige smaak met fijne tannines. Je proeft een stijlvolle integratie van het eikenhout met een honingzoete aanzet en een lange elegante finale met hints van cacao.
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Vleesgerechten maar vooral bij stoofschotels of gegrild vlees. Ook heerlijk bij gerijpte en half harde kazen.
Jaar 2019
Land Spanje
Regio Rioja
Druif maturana

Technische gegevens

Artikelnummer 035639
Wijnhuis Valdemar
Alcoholpercentage 14.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 08412619086672
Barcode Doos 08412619080670

Beschrijving

De Maturana is weer zo’n bijzonder product van de eigen research van het huis Valdemar. Bij deze research wordt gezocht naar klassieke druiven van de Rioja, die tegenwoordig in de vergetelheid zijn geraakt, maar die vroeger een bijdrage leverden aan het complexe karakter van de Rioja’s. In de streek zijn maar liefst zo’n zeventig druiven bekend die vroeger werden gebruikt bij het maken van Rioja. De kunst is om de druiven er uit te pikken die kwalitatief geschikt zijn voor het maken van moderne Rioja. De Maturana is zo’n druif, in het verleden gebruikt om te mengen met de belangrijkste druif van de streek, Tempranillo. Met zijn diepe kleur, elegantie en hoge zuurgraad is hij een ideale aanvulling voor de wat lichtere Tempranillo, een druif die van zichzelf weinig zuren heeft. Bij Valdemar is er voor gekozen om er een aparte wijn van te maken, en dat is dat ook direct een wijn met veel karakter. De druiven worden geoogst in de eerste week van oktober. Na de gisting rijpt de wijn liefst 13 maanden in barriques van Amerikaans eikenhout. Voor de vaten is hout gebruikt dat 3 jaar heeft gedroogd. Dit geeft de wijn een zacht en fijn karakter, waarmee de mooie zuren perfect worden afgerond. Een bijzondere Rioja, met een heel eigen karakter, is het resultaat.

Rioja Tinto doca 'Balcón de Pilatos'

Login voor de prijs
Rioja Tinto doca 'Balcón de Pilatos' is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding