Rioja Tinto doca Selección 'Inspiración Valdemar'

Het Amerikaanse Estate van de familie Valdemar is de inspiratie geweest voor de nieuwe Valdemar Inspiración die met vintage 2019 een nieuwe weg is ingeslagen. De fles is lichter en daarmee duurzamer. Een prachtig creatieve wijn met de intensiteit van rijp rood fruit die aroma's van cacao en kruidigheid combineert. Het mondgevoel is zoet met een hartige noot, een fruitige aanzet met prachtig afgeronde tannines die prachtig afgerond zijn met een elegante finish. Op en top een moderne Rioja. Perfect bij stoofvlees van kalf, gerijpte en oude kazen, Iberico ham, tapas. 
Awards: 
Oogstjaar 2017 - 92pt (Decanter) 
Oogstjaar 2019 - 9- (De Grote Hamersma) 

Proefnotitie

Kleur Medium kersenrood
Geur Mooi rijp rood fruit in de geur, elegantie, rijp en zwoel, cacao en kruidigheid, verleidelijk en complex
Smaak Een heerlijke ronde en zachte smaak, breed, krachtig, met een toon van balsamico en afgeronde tannines in de finale, puur en elegant
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Perfect bij stoofvlees van het kalf, gerijpte en oude kazen, iberico ham, tapas
Jaar 2019
Land Spanje
Regio Rioja
Druif tempranillo, graciano, maturana

Technische gegevens

Artikelnummer 035638
Wijnhuis Valdemar
Alcoholpercentage 13.50
Inhoud 0,75
Barcode Fles 08412619110612
Barcode Doos 08412619116614

Beschrijving

Voor de Inspiración wordt gebruik gemaakt van klassieke druiven van de Rioja. De basis wordt gevormd door 90% tempranillo, en om de wijn wat extra frisheid en stevigheid mee te geven, is daarnaast 10% graciano en maturana toegevoegd. De druiven worden geoogst van twee van de eigen wijngaarden van de bodega, Las Canteras y Valdemoreda, omdat de druiven van deze wijngaarden de specifieke eigenschappen bezitten die voor deze moderne wijn nodig zijn. De druiven worden laat geoogst, in de tweede week van oktober, om ze binnen te halen op een moment dat de tannines perfect rijp zijn. Na de gisting wordt de wijn 12 maanden te rijpen gelegd op een combinatie van Frans en Amerikaans eiken, waarbij het Franse eiken driekwart uitmaakt van het totaal, en Amerikaans voor een kwart. Dat geeft de wijn een prachtig zacht en fijn karakter, waarmee de rijpe tannines perfect worden gerespecteerd. Dit levert een heerlijke Rioja in, getypeerd voor de streek, maar ook zacht en modern van stijl.

Rioja Tinto doca Selección 'Inspiración Valdemar'

Login voor de prijs
Rioja Tinto doca Selección 'Inspiración Valdemar' is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding