Rosso del Conte doc 2013

Mooie wijn met een heel eigen karakter, zoet en kruidig, vijgen, warm in de geur, ondanks het warme en zwoele karakter in de smaak ook frisheid, met gedroogd fruit, krentjes, niet te zwaar, een wijn met een heel eigen karakter, maar niet rustiek, juist heel smakelijk en rijp, met lengte en structuur. Een uitnemende combinatie met vlees van de grill, bij een mooie lamsbout uit de oven en natuurlijk bij kazen met een stevige smaak, zoals gerijpte Hollandse kazen.
Awards:
Oogstjaar 2013 - Koopgids 2019 (Perswijn)
KleurRobijnrood.
GeurMooie wijn met een heel eigen karakter, zoet en kruidig, vijgen, warm in de geur, kersen, gedroogd fruit, mooi complex, met vanille op de achtergrond.
SmaakOndanks het warme en zwoele karakter ook frisheid, gedroogd fruit, krentjes, niet te zwaar, een wijn met een heel eigen karakter, maar niet rustiek, juist heel smakelijk en rijp, met lengte en structuur.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijEen uitnemende combinatie met vlees van de grill, bij een mooie lamsbout uit de oven en natuurlijk bij kazen met een stevige smaak, zoals gerijpte Hollandse kazen.
Jaar2013
Alcoholpercentage14
LandItalië
RegioSicilia
Druifnero d’avola, perricone e.a.
Volume0,75
Productnummer012068
Rosso del Conte doc 2013 kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De Rosso del Conte heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot dé rode klassieker van dit fraaie bedrijf. Klassiek, omdat gebruik is gemaakt van uitsluitend inheemse, Siciliaanse druivenrassen, nero d’avola, perricone en een aantal andere soorten. Deze druiven hebben onmiskenbare voordelen. Het feit dat ze zo goed bestand zijn tegen het warme klimaat bijvoorbeeld. Dat verleent deze wijn een frisheid die je bij een rode Siciliaan niet direct zou verwachten. En dat in combinatie met de eigenheid van deze druiven verleent deze wijn een karakter dat niet te kopiëren valt. De eerste vintage werd in 1970 door Graaf, of in het Italiaans Conte, Giuseppe samengesteld. Het was destijds de eerste single vineyard wijn van Sicilië. De druivenstokken van de nero d'avola en perricone druiven staan op de historische San Lucio wijngaard, die sinds 1959 is aangeplant.