Rully aoc 'La Crée'

Top Chardonnay uit Côte Chalonnaise om precies te zijn van La Création, een lieu-dit in Rully. Het is een ronde, geconcentreerde Chardonnay met meerdere lagen. Een verleidelijke geur van bloemen (acacia, meidoorn en vlierbloesem) om te beginnen, daarna komt het fruit, de vuursteen en de subtiele aroma's van het houtgebruik naar voren.

Proefnotitie

Kleur Licht goudgeel.
Geur Onderscheidende geur van bloemen, zoals acacia, meidoorn en kamperfoelie, maar ook vuursteen, perzik en citroen. Na verloop van tijd komen ook tonen van honing, kweepeer en gedroogd fruit naar voren.
Smaak Ronde, rijke, geconcentreerde fruitigheid in de smaak. Een wijn met meerdere lagen - fruit, bloemen, mineraliteit, subtiel houtgebruik - met een levendige, aanhoudende afdronk.
Serveertemperatuur 10-12℃
Serveersuggestie Warm geserveerde zalm en schelp- en schaaldieren. Ook heerlijk bij gebakken kabeljauw in romige saus met Hollandse garnalen.
Jaar 2020
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Druif chardonnay

Technische gegevens

Artikelnummer 041801
Wijnhuis Pascal Clement
Alcoholpercentage 13.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 8417111000201
Barcode Doos 8417111009020

Beschrijving

Pascal Clément is een zogenaamde négociant in Bourgogne, dat betekent dat hij zelf geen wijngaarden heeft maar de druiven opkoopt bij, in zijn geval bevriende wijnboeren. Hij werkt uitsluitend met mensen die dezelfde filosofie delen: respect voor het terroir en de streek. De meeste van hen hebben zich tot biologische of zelfs biodynamische wijnbouw gewend. De chardonnay-druiven voor deze wijn komen van de wijngaard La Crée uit Rully. Rully ligt in Côte Chalonnaise, de streek ten zuiden van Côte de Beaune. Er zijn 23 geclassificeerde Premier Cru wijngaarden en nog eens 30 lieu-dits, dat zijn ongeclassificeerde single vineyards. Je zou het kunnen zien als 'deuxièmes crus'. La Crée, kort voor La Création, is zo'n lieu-dit. Het is een glooiende helling met een bruine, stenige kleigrond. Wijnen van La Crée hebben de neiging meer mineraal gedreven te zijn dan de wijnen van aangrenzende wijngaarden. Het sap wordt spontaan vergist en rijpt vervolgens 11 maanden in eikenhouten vaten van 456 liter, waarvan 25% nieuw.

Rully aoc 'La Crée'

Login voor de prijs
Download Flesafbeelding