Syrah Double Select 'Luca'

De druiven zijn afkomstig van de 'Laborde'-wijngaard in La Consulta (Uco Valley), deze wijngaard is vijftig jaar geleden aangelegd door Louis Laborde, een gerenommeerde wijnbouwer uit de Rhône. Het resultaat is een krachtige Syrah met aroma's van leer, bosgrond, sigaar en donker fruit. Heerlijk bij rib-eye van de BBQ met champignons.
KleurPaars
GeurKrachtige Syrah met aroma's van leer, sigaar, zoete specerijen, bosgrond, bramenjam en zwarte kersen.
SmaakVolle, rijke wijn met typisch syrah-tonen van leer en bramen. De fluweelzachte tannines gaan hand in hand met het donkere fruit.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijGegrild of geroosterd vlees, zoals rib-eye van de BBQ. Ook lekker bij met kaas gevulde portobello's.
Jaar2016
Alcoholpercentage14
LandArgentinië
RegioMendoza
Druifsyrah
Volume0,75
Productnummer064854
Productbeschrijving
Details
De druiven komen van de 'Laborde'-wijngaard in La Consulta, Uco Valley. Double Select verwijst naar het proces dat Louis Labardo heeft gebruikt. Luis Labardo was een gerenommeerde, Franse wijnbouwer uit de Rhône. Hij koos de beste syrah-stokken (geen klonen), die hij kon vinden in het Rhônedal en plantte ze vijfitg jaar geleden in een onderzoekswijngaard in Mendoza. Hij volgde hun kwaliteit en plukte alleen de wijnstokken die het beste fruit gaven. Er zat dus een subtiele variatie tussen de wijnstokken, maar hij geloofde (en met hem velen) dat het beter was dan te kiezen voor één specifieke kloon. Of dat waar is, is nog steeds voer voor discussie onder oenologen en wijnbouwers. Inmiddels zijn de wijnstokken 53 jaar oud. De Laborde-wijngaard ligt op 900 meter boven zeeniveau in de Uco Valley. Er vindt een traditionele vinificatie plaats, gevolgd door een houtrijping van twaalf maanden in eikenhouten vaten, waarvan 35% nieuw en de rest tweedejaars.