A Los Viñateros Bravos

A Los Viñateros Bravos

Het wijnhuis: A Los Viñateros Bravos

Aan de dappere wijnmakers, 'de moed, het geduld en de liefde om generaties lang deze oude wijnstokken levend te houden'. Dit is een eerbetoon aan hen vanwege hun harde werk en standvastigheid. De wijnen van A Los Viñateros Bravos zijn gemaakt met de oudste druiven in de Itata Heuvels, de País, met als doel om de grote verschillen in de terroir van het gebied te laten zien. In het assortiment hebben ze de País Volcanico en de País Granitico. Het doel is om wijnen te produceren met karakter, frisheid, die spreken over heuvels, wind en droge terroir. De wijnen moeten het kenmerk zijn van de Itata vallei. Het idee van de wijnmaker is om een hand geplukte wijn te maken van alleen maar druiven! Leonardo Erazo Lunch heeft een Master Viticulture and Terroir gevolgd aan de universiteit van Stellenbosch. Het onderzoek dat hij deed was gefocust op de invloed die het terroir heeft in wijn. Het gaf hem de kans de terroirs te onderzoeken in Frankrijk en Duitsland als deel van zijn onderzoek. Het gehele proces heeft tot nu toe 10 jaar geduurd.

Het gebied: de Itata Vallei

Itata Valley is een wijngebied in het zuidelijke einde van het lange, dunne wijnland Chili. Deze historische, koele klimaatregio wordt gedomineerd door aanplantingen van Pais, Muscat of Alexandria en Carignan, hoewel producenten meer moderne druivensoorten beginnen te planten zoals Cabernet Sauvignon.

De totale oppervlakte van het gebied beslaan ongeveer 100 kilometer van noord naar zuid en slechts iets minder van oost naar west. Hoewel de dichtheid van wijngaarden laag is. Het landschap is grotendeels ingericht rondom de samen komende riviren Itata en Nuble. De wijngaarden in deze regio zijn meestal gelegen rond de steden hillan, Quillon en Coelemu gegroepeerd. De Stille Oceaan, met zijn verkoelende Humboldt-stroom ligt in het westen, en het meer bekende Bio Bio Valley-wijngebied ligt net ten zuiden van de Itata vallei.

De eerste wijnstokken zouden in 1550 in de Itata-vallei zijn aangekomen, waardoor de regio mogelijk tot de eerste behoort die in Chili werd aangeplant met wijnstokken. In de 20e eeuw werd de regio geassocieerd met de productie van bulkwijn, wat blijkt uit de grote hoeveelheden País en Muscat van Alexandria-wijnstokken die hier nog steeds worden geplant.

3 artikel(en)

per pagina

3 artikel(en)

per pagina