Vins d'Alsace Kuehn

Vins d'Alsace Kuehn

Het wijnhuis: Domaine Kuehn

Het Domaine Kuehn heeft een buitengewone wijnerfgoed. De 12 hectare wijngaard wordt aangevuld door 30 hectare handel. Het is vooral gelegen aan de hellingen van Ammerschwihr en vormt een buitengewone patchwork van bodems en gesteenten die aan de Kuehn wijnen een heel bepaald karakter en een grote aromatische rijkdom verlenen. Tijdens het proeven van deze pittig en authentieke wijnen is de kwintessens van de terroirs te voelen, die vooral gewaardeerd wordt in de gastronomie.

Het gebied: Elzas

Ammerschwihr, is een charmant stadje gelegen op 9 kilometer ten noord-westen van Colmar, vernoemd voor het eerste in 869. Ammerschwihr is gelegen in het hart van de vruchtbare heuvels, zonnig en goed beschermd tegen de kou. De wijngaard produceert sinds vele eeuwen bekende wijnen zoals Kaefferkopf (62 hectare) en beslaat meer dan 450 hectare. De Elzasser ondergrond die uit graniet en zandsteen bestaat, is bedekt met een gevarieerde geologische laag van graniet en kalksteen tot een mergkalkstenen ondergronden. Deze terroirs gelegen op goed georiënteerde hellingen, in combinatie met een semi-continentaal klimaat geven de Elzas wijnen een zeer bijzonder karakter.

In 1760 stekde een citaat van “ l’intendance d’Alsace”: Ammerschwihr ademt rijkdom en welgesteldheid uit. Zijn wijn is de meest vruchtbare en meest gerenommeerde van de uitstekende wijnen van de Haute Alsace.

Tijdens de oorlog, heeft de stad helaas een zware prijs betaald tijdens de gevechten in de Colmar in 1944/1945, waar 85% van de huizen werden verwoest. Tijdens de bombardementen, hebben honderden mensen voor de lange tijd gehuisvest in ‘De kelders van de hel’ van het domaine. Onze kelders beschutte zelfs de beelden en de "heiligen" van de kerk. Vandaag heeft de stad haar imago hersteld. De bakermat van de Broederschap van Saint-Etienne, herbergt veel hoofdstukken van onvergetelijk proeverijen!