Viognier 'Creation Estate'

Viognier op z'n Zuid-Afrikaans. Een romige wijn met intense aroma's van witte perzik, abrikoos en bloemen, die in de mond samen gaan met een knisperende mineraliteit. Heerlijk bij coquilles of een salade met kip en koriander.
KleurCitroengeel
GeurGeurige aroma's van witte perzik, abrikoos en een snufje nootmuskaat.
SmaakRijke, fruitige wijn met romig mondgevoel, aroma's van wit fruit en bloemen, aangevuld met een knisperende mineraliteit.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijLekker bij romige pastagerechten. Ook heerlijk bij een salade van kip, mango en koriander. Koriander zorgt voor een smaakexplosie!
Jaar2019
Alcoholpercentage14
LandZuid-Afrika
RegioHemel & Aarde Vallei
Druifviognier
Volume0,75
Productnummer091610
Viognier 'Creation Estate' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Creation was de eerste die viognier plantte in de Hemel-en-Aarde vallei. Het terroir blijkt er ideaal. De Atlantische Oceaan zorgt voor verkoeling, waardoor de druiven iets langer de tijd krijgen om te rijpen. Een langzame rijping zorgt ervoor dat de druiven aan aroma's winnen zonder dat het ten koste gaat van de frisse zuren. Dat laatste heeft ook te maken met het moment van oogsten. De druiven worden vroeg geplukt, vervolgens geperst en het sap wordt vergist in RVS tanks. Na de gisting blijft de wijn nog drie tot vier maanden op de gistcellen ('sur lie') rijpen. Dit maakt de wijn ronder van smaak. Er vindt geen malolactische omzetting of houtrijping plaats om de fruitigheid en frisse zuren te behouden. Creation Viognier is een levendige, maar elegante wijn met intense fruitaroma's van perzik en abrikoos.