10 Years Old Port d.o. 'Portal'

Heerlijk gekonfijt fruit, walnoten, amandelen, breed en complex, in de smaak prachtig gerijpt, maar ook gedroogd fruit, heerlijk chocola en kruiden, noten en kersen, een vleugje sinaasappel, wat bitter en zuren voor de frisheid. Mooi bij belegen en l iefst zelfs oude kazen, bij zoete desserts en zelfs als aperitief, in combinatie met foie gras.
Alcohol percentage 19,5
Volume 0,75
Geur Heerlijk geconfijt fruit, walnoten, amandelen, breed en complex
Kleur Licht van kleur, taankleurig, bruin
Smaak Prachtig gerijpt, maar ook gedroogd fruit, heerlijk chocola en kruiden, noten en kersen, een vleugje sinaasappel, wat bitter en zuren voor de frisheid
Serveren bij Belegen en liefst zelfs oude kazen, bij zoete desserts en zelfs als aperitief, in combinatie met foie gras.
Land Portugal
Druif Diverse druivensoorten
Regio Douro
Wijnhuis Portal
10 Years Old Port d.o. 'Portal' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Een stapje hoger op de ladder van de mooiste Tawny’s is de 10 years old. Voor deze wijn is gebruik gemaakt van port met een gemiddelde rijping van tien jaar. Voor deze port worden de mooiste lots gebruikt, gemaakt van druiven die met de voeten zijn g etreden in de oude granieten gistingsbakken, lagares. Dat geeft hem veel kracht en intensiteit en een wonderbaarlijke complexiteit, een wijn die laat zien hoe mooi gerijpte port zich kan ontwikkelen.