Nieuw

Cabernet Franc Eden High Density Single Vineyard

Deze Eden High Denisty single vineyard gemaakt van cabernet franc is levendig. Het donkere fruit in de neus, proef je duidelijk ook terug in de wijn. Heerlijk bij diverse soorten vlees geserveerd met rode wijnsaus of pruimensaus.
KleurDiep paarsrood.
GeurLevendig donker fruit, bessen en Morello kersen, met hints van steranijs, gemalen venkelzaad en cederhout.
SmaakDe wijn is uitzonderlijk lineair en precies, maar soepel en elegant. De complexe donkere bessensmaak blijf prominent van neus tot in de finale met een mineraliteit die doet denken aan het 100% verweerde graniet van de bodem.
Serveren bijHertenvlees, ossenhaas met rode wijnsaus of eendenborst met pruimensaus.
Jaar2016
Alcohol percentage13,5
LandZuid-Afrika
RegioStellenbosch
Druifcabernet franc
Volume0,75
Productnummer090819
Cabernet Franc Eden High Density Single Vineyard kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De cabernet franc druiven voor Eden zijn met de hand geplukt op de Raats Eden High Density single vineyard in Polkadraai in Stellenbosch. De oogst vindt ongeveer in de laatste week van februari plaats. Na het weken van de druiven in koelere temperaturen wordt 20% van de volledige trossen spontaan gefermenteerd. Na de fermentatie wordt de wijn overgebracht in nieuw Franse eiken houten vaten, waarin de wijn 10 maanden rijpt. Na deze tien maanden wordt het sap overgebracht in Franse eiken vaten die maar tot een 6e wordt gevuld. Hierin rijpt de wijn nog 6 tot 8 maanden voor dat deze gebotteld wordt. De bewaarpotentie van deze wijn is meer dan 10 jaar.