Cabernet Reserva Premier 1850 'Carmen'

Deze klassieke Bordeaux-druif zorgt hier voor een wijn met een heerlijk elegant en zacht karakter, die barst van het fruit, met cassis en bosbessen, een vleugje munt, heerlijk levendig, zwoel en sappig. Perfect bij entrecote van de grill, eend, harde oude kazen.
Alcohol percentage 13
Volume 0,75
Geur Open geur, cassis en bosbessen, een vleugje munt, ook klassieke aroma's van de cabernet, zoals potloodslijpsel en ceder.
Kleur Diep granaatrood.
Smaak Elegante smaak, soepel en toegankelijk, een vleugje paprika, zwarte kersen en cassis, levendig en sappig.
Serveren bij Perfect bij entrecote van de grill, eend met gegratineerde aardappelen, harde oude kazen.
Land Chili
Druif Cabernet Sauvignon
Regio Colchagua Valley
Jaar 2016
Wijnhuis Carmen
Cabernet Reserva Premier 1850 'Carmen' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Bij het maken van de Cabernet Sauvignon Reserva wordt er naar gestreefd een rijpe en krachtige wijn te maken, die tegelijk ook alle kenmerken heeft van een Cabernet uit de Oude Wereld, door een bijzondere frisheid en levendigheid. De Cabernet staat a angeplant in Colchagua Valley, in een gematigd klimaat op een fraaie bodem van rivierklei en rolkeien. Met opbrengsten die rond de 70 hectoliter per hectare liggen kan een uitgesproken soepele en zachte Cabernet worden gemaakt. Een koude inweking van maar liefst tien dagen geeft de wijn extra fruit en kleur. Door het perfect rijpe fruit kon er een gisting van maar liefst vijf weken worden gedaan, om hem veel kracht en intensiteit te geven. Bij een gisting op een vrij lage temperatuur, van rond d e 26 ºC blijft het fruit in de wijn mooi bewaard. Van de wijn rijpt 80% gedurende 10 maanden lang op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Dat is genoeg om hem een aangename vanilletoon te geven, zonder dat het ten koste gaat van het fruit. De res t blijft op roestvrij staal, voor nog wat extra frisheid. Door toevoeging van een scheutje Carmenère krijgt hij een klein subtiel pepertje en een lichte kruidigheid. Heerlijk soepel en tegelijk mooi smaakvol rood.