Carmenere Gran Reserva 'Frida Kahlo'

De carmenère-druif zorgt voor een ideale mix van kruidigheid, chocola, tabak en mooi fruit, heerlijk vol en intens in de smaak, met een fluwelen afdronk, peperig en romig tegelijk. Geniet bij gegrilde lamsrollade, stoofschotels van rundvlees, chorizo-worstjes, belegen kazen.
KleurMedium robijnrood
GeurMooi getypeerd voor deze druif, met een mix van kruidigheid, chocola, tabak en mooi fruit, aangenaam vanille, zoete pruimen en kersen.
SmaakKrachtige expressie van het warme terroir van Apalta, vol, intens, rijk met een fluwelen afdronk, peperig en romig tegelijk.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijGegrilde lamsrollade, stoofschotels van rundvlees, chorizo-worstjes, belegen kazen.
Jaar2017
Alcoholpercentage14
LandChili
RegioColchagua Valley
Druifcarmenère
Volume0,75
Productnummer069555
Carmenere Gran Reserva 'Frida Kahlo' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
In het kader van het thema “Reinventing Classics” heeft Carmen één van Latijns-Amerika’s iconen uit de vorige eeuw omarmd: Frida Kahlo. Ze komt ook als personage voor in de Disney-Pixar film Coco, tevens een aanrader voor jong en oud!In Midden- en Zuid-Amerika is ze dus écht een kunstenares, maar ook activist voor vrouwen- en LGBT-rechten waarvan iedereen de naam zal kennen. In Europa wordt Frida Kahlo ook steeds bekender, mede dankzij de vele bloemen uit haar werken, en zijn er steeds vaker tenoonstellingen. De Special Edition van de Carmenère Gran Reserva heeft een label met deze kenmerkende bloemen van Frida Kahlo.

Ook bij het maken van de Carmenère Gran Reserva heeft Carmen gekozen voor één wijngaard, met een ideaal terroir voor deze druif. Het gaat om Apalta, in het hart van de Colchagua Valley. Apalta was een van de eerste terroirs die door pioniers als Aure lio Montes werd gezien als de ideale plek voor wijnbouw van grote klasse. Voor het eerst werd hier gekozen voor de aanplant van wijngaarden op hellingen in plaats van in het vlakke dal. De druiven worden langzamer en beter rijp, zodat de wijnen een fluwelig en prachtig diep karakter krijgen. De “Peñasco”-wijngaard van Carmen ligt in het hoogste deel van Apalta. Door de arme grond wordt de bladgroei van de stokken afgeremd en de rijping van de druiven gestimuleerd. Tegelijk zijn de temperaturen hier hoog genoeg voor een perfecte rijping van de Carmenère. Voor de kleur en het bewaren van het primaire fruit werd een koude inweking van een week toegepast op 4-5 ºC. Bij de gisting op de schillen is gekozen voor een iets hogere temperatuur dan bi j de andere druiven, zo tegen de 29 ºC, om extra veel smaakstof uit de druiven te halen. Deze gisting duurde maar liefst tegen de zes weken. Vervolgens heeft de wijn 10 maanden gerijpt op vaten van Frans eiken. Een klein beetje Cabernet zorgt voor nog wat extra pit en stevigheid in deze bijzondere rode wijn.