Chardonnay 'Spier Signature'

Heerlijke vetje, dat wijnen van de chardonnay zo getypeerd en aantrekkelijk maakt en waardoor ze ook goed te herkennen zijn. Fijn citrusfruit in de geur, peer en perzik, rijpe appel en nectarine, wat vanille. Rijpe en weelderige smaak, romig, aangena am botertje, vet en rijp, exotisch, aromatisch en zacht, fijne balans tussen hout en fruit. Krachtige, droge witte wijn. Lekker bij een schnitzel, mosselen in witte wijn, salades.
Alcohol percentage 13,5
Volume 0,75
Geur Fijn citrusfruit, peer en perzik, rijpe appel, nectarine en wat vanille.
Kleur Licht goudgeel.
Smaak Rijp en weelderig, romig, aangenaam botertje, vet en rijp, exotisch, aromatisch en zacht, fijne balans tussen hout en fruit. Krachtige, droge witte wijn.
Serveren bij Lekker bij een schnitzel, gerookte zalm, mosselen in witte wijn, salades.
Land Zuid-Afrika
Druif Chardonnay
Regio Stellenbosch
Jaar 2017
Wijnhuis Spier Estate
Chardonnay 'Spier Signature' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Chardonnay is een druif die zich naadloos heeft weten aan te passen aan het klimaat van De Kaap. Het is natuurlijk ook een druif die zich eigenlijk overal ter wereld vrij goed thuis voelt. Het mooie van de wijngaarden in Zuid-Afrika is hun diversi teit. Dichter bij zee blijven de wijnen frisser, meer landinwaarts zijn ze voller en rijker. Door wijnen uit verschillende wijngaarden te combineren, kun je deze eigenschappen mooi in één wijn combineren. Voor dit glas Chardonnay wordt dan ook gezoch t naar de beste vaten, en ook naar de vaten die het beste met elkaar combineren. De eerste druiven worden al geoogst in februari, om te zorgen voor voldoende zuren en frisheid. De verschillende percelen zijn met de hand geoogst en de wijnen zijn apar t gehouden, om op het laatste de beste blend te kunnen maken. De wijn wordt voornamelijk gemaakt en gerijpt op roestvrij staal. 5% van de wijn ondergaat een gisting en rijping op nieuwe Franse barriques, om hem net even dat aangename vleugje hout te geven, zonder dat het overweldigend overkomt. Subtiliteit is hier het handelsmerk. De druiven worden vergist op een lage temperatuur, waardoor de fruitige elementen, zoals citrus en perzik, perfect tot uitdrukking worden gebracht. Een tweetal maande n op de lie geeft hem dat heerlijke vetje dat wijnen van de Chardonnay zo getypeerd en aantrekkelijk maakt en waardoor ze ook zo goed te herkennen zijn.