Nieuw

Chateauneuf-du-Pape aoc 'Marie Leoncie'

Afkomstig van tenminste 60 jaar oude stokken, die geplant staan op de kalkrijke bodems van Châteauneuf du Pape. Een dijk van een wijn met herkenbare aroma's van rijp fruit, zoals mango en peer. De ziltige mineraliteit is prachtig in balans met het romige mondgevoel.
KleurGoudgeel
GeurEen aaneenschakeling van aroma's: mango, gepocheerde peer, kamperfoelie, vanille custard en brioche.
SmaakIndrukwekkende wijn, waarin de geur doorzet in de rijke smaak. Ziltige mineraliteit, goede zuren en een levendige afdronk.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijRijke gerechten, zoals kreeft en tarbot. Tip van het wijnhuis: combineer deze wijn met gebakken foie gras en gepocheerde peer.
Jaar2017
Alcoholpercentage14,5
LandFrankrijk
RegioRhône
Druifroussanne, clairette
Volume0,75
Productnummer047050
Chateauneuf-du-Pape aoc 'Marie Leoncie' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De Marie Léoncie is een witte Châteauneuf du Pape gemaakt van 90% roussanne, afkomstig van ten minste 60 jaar oude stokken, aangevuld met 10% clairette. De druiven komen van kalkrijke bodems, de wijngaarden liggen op een hoogte van 40 tot 100 meter op het zuiden en zuidwesten gericht. De oogst begint vroeg, meestal voor 15 september, om maximale frisheid te behouden. De druiven worden met de hand geplukt en zachtjes geperst. De druiven worden apart gevinifieerd. De vergisting van roussanne vindt plaats in eikenhouten vaten van 225 liter. Daarna rijpt de wijn in nieuwe eikenhouten vaten met regelmatige bâtonnage (rondhusselen van de gistcellen). Hierdoor wint de wijn aan complexiteit en wordt ronder van smaak. Er vindt geen malolactische gisting plaats. De wijn is op dronk, maar kan ook zeker 5 tot 10 jaar bewaard worden - de wijn wordt dan ronder en romiger van smaak en krijgt tertiaire aroma's (kaneel, champignons, noten).