Nieuw

Chateauneuf-du-Pape Rouge Cuvée Tradition aoc

Château de la Gardine is een bekende speler in de wijnwereld. Al jaren staan ze internationaal bekend om hun terroir-getypeerde Châteauneuf-du-Pape. De 'Tradition' is een indrukwekkende wijn met een scala aan aroma's, waaronder de typische, kruidige toets afkomstig van 'les garrigues', de wilde struiken die naast de wijngaarden groeien.
KleurRobijnrood
GeurEen wijn met een grote concentratie aan aroma's. Van bramen en gedroogde pruimen tot zoethout en kruidige aroma's van 'les garrigues'.
SmaakEen stevige wijn met klassieke aroma's van donker fruit en viooltjes met een elegante structuur, een goede zuurgraad en een afdronk die maar blijft duren.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijOude comté. Ook heerlijk bij een t-bone steak met gebakken champignons.
Jaar2016
Alcoholpercentage14,5
LandFrankrijk
RegioRhône
Druifgrenache, mourvèdre, syrah, muscardin
Volume0,75
Productnummer047045
Chateauneuf-du-Pape Rouge Cuvée Tradition aoc kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De Châteauneuf du Pape Rouge Cuvée Tradition aoc is een blend van grenache, mourvèdre, syrah en muscardin. De druiven komen van vier verschillende terroirs. Een deel komt van een wijngaard met de beroemde 'galets roulés' ofwel rolkeien. Dit terroir geeft de wijn ruggengraat en structuur. De kalkrijke bodems zorgen voor mineraliteit in de wijn. De zand- en kleibodems geven de wijn finesse mee. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken ligt tussen de 40 en de 60 jaar. De druiven worden met de hand geplukt en grondig gesorteerd. Daarna worden ze gekneusd en gaan ze samen de vergistingstank in. Aan het begin van de gisting wordt de hoed (de schilletjes die boven komen drijven) regelmatig ondergedompeld. Na de gisting blijft de wijn nog 5 tot 10 dagen in contact met de schilletjes en wordt daarna overgeplaatst naar betonnen vaten voor de malolactische gisting. De wijn rijpt vervolgens 9 tot 14 maanden, waarvan een deel in (gebruikte) eikenhouten vaten. Het resultaat is een prachtige Châteauneuf du Pape die nog zeker 10 tot 15 jaar bewaard kan blijven.