Generación 73

Rijke aroma's met een hoge intensiteit van een perfecte combinatie van bramen en lichte hints van vanille en zoete karamel. De wijn heeft een delicate en frisse smaak. Met een besachtige fruitig begin maakt de smaak daarna plaats voor de hin ts van zoete kramel en een lichte smaak van geroosterde eik.
Alcohol percentage 14
Volume 0,75
Geur Rijke aroma's met een hoge intensiteit van een perfecte combinatie van bramen en lichte hints van vanille en zoete karamel.
Kleur Rood paarse kleur
Smaak Een fris, besachtige fruitig begin maakt de smaak daarna plaats voor de hints van zoete karamel en een lichte smaak van geroosterde eik. Het is een gebalanceerde wijn met een zijdezachte mondbeleving, prettig te drinken en intressant om te ontdekken.
Serveren bij Een heerlijk borrelplankje met charcuterie en een kaasselectie. De wijn kan ook perfect bij een gegratineerde aardappelschotel met kaas en bechamel saus of tongvis met botter of bij tiramisu.
Land Spanje
Druif Garnacha
Regio Aragón
Jaar 2016
Wijnhuis Bodegas Tempore
Generación 73 kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De wijnranken staan op een kalkhoudende en zanderige bodem rijk aan mineralen. In de regio is de neerslag schaars, namelijk niet hoger dan 300 liter per jaar. Echter genieten de ranken van veel zonuren. De opbrengst per hecatre is niet meer dan 6.000 kg die ervoor zorgen dat de wijnen worden voorzien van hun aardachtige karakter, vol en met suggestieve aroma's. De vinificatie start met een koude voorvergisting waarna de gisting deze verder gaat in roestvrijstalen tanks waarbij de temperatuur wordt gecontroleerd. Voor de vergisting wordt inheems gist gebruikt. De wijn wordt voor twee maanden gerijpt in nieuw Frans eikenhouten vaten van 500 liter.