Grappa Sarpa di Poli

De bekendste grappa van de Polidistilleerderij. Deze grappa heeft een rode dop gekregen. De kleur zegt veel over de stijl van de grappa. Het staat voor een grappa met een iets streng en droog karakter maar bovenal met eerlijkheid en zuiverheid.
Alcohol percentage 40
Volume 0,7
Geur Krachtig en vurig, mooi heftig, jasmijnbloemen, krentjes, peper, vleugje potloodslijpsel, jeneverbessen.
Kleur Kleurloos.
Smaak Levendige en krachtige inzet,heerlijk karaktervol, vleugje laurier, wat specerijen, vol en rijk, zijde-achtig in de finale.
Serveren bij Natuurlijk het perfecte digestief, in de espresso voor een klassieke 'café corretto'.
Land Italië
Druif Merlot, Cabernet Sauvignon
Regio Veneto
Wijnhuis Jacopo Poli
Grappa Sarpa di Poli kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De familie Poli produceert al meer dan een eeuw grappa. Het begon allemaal met Jacopo’s overgrootvader, GioBatta. Hij had een passie voor grappa en maakte een distilleerketel, die hij op een kar plaatste en door een paard liet voorttrekken. Hij ging zo van boerderij naar boerderij om de “vinaccia” (druivendroesem) te distilleren en zo grappa te produceren. Vroeger was er grappa om “warm” te blijven. Op dit moment is grappa een onderdeel geworden van het goede leven, het is een product geworden d at staat voor genieten. Grappa wordt nu gedronken op zijn kwaliteit, om de prettige geur en smaak. Iedereen heeft een andere smaak en zodoende produceert de familie Poli een reeks van verschillende distillaten. Elk distillaat wordt voorgesteld door een symbool met een andere kleur, zodat de klant makkelijk de smaak van een bepaalde Poli grappa kan kiezen.