Leone d'Almerita igt

De wijnbedrijven van Sicilië zijn tot de conclusie gekomen dat de druiven van het eiland zelf een ideale combinatie vormen met de moderne druiven van buitenaf. In het geval van de Catarratto druif voegt deze lokale druif het karakteristieke, zachte e n rijp element toe, met wat bitters en zuren, en geeft de Chardonnay de wijn vet en volheid. Door een gisting op roestvrijstalen vaten is zoveel mogelijk het fruit in de wijn behouden. Het is, door zijn milde, weinig zure karakter, een wijn om direct genoten te worden.
Alcohol percentage 12,5
Volume 0,75
Geur Een zachte en aangename geur met voorjaarsbloemen, een vleugje honing, boenwas.
Kleur Goudgeel.
Smaak Uitgesproken mild en zacht, toegankelijk, mooi vol, even een bitter, maar zonder harde zuren, stro, met een hint van kruidigheid.
Serveren bij Gegrilde en gebakken vis, wit vlees, kalfsvlees, pastagerechten.
Land Italië
Druif Cataratto, Pinot Bianco, Sauvignon e.a.
Regio Sicilia
Jaar 2017
Wijnhuis Tasca d'Almerita
Leone d'Almerita igt kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De wijnbedrijven van Sicilië zijn tot de conclusie gekomen dat de druiven van het eiland zelf een ideale combinatie vormen met de moderne druiven van buitenaf. In het geval van de Catarratto druif voegt deze lokale druif het karakteristieke, zachte e n rijpe element toe, met wat bitter en zuren. Door een gisting op roestvrijstalen vaten is zoveel mogelijk het fruit in de wijn behouden. Het is, door zijn milde, weinig zure karakter, een wijn om direct genoten te worden.