Nieuw

Pinot Noir 'Luca'

Het geheim van deze Pinot Noir is de hoogte. De wijngaarden liggen op 1500 meter boven zeeniveau in Gualtallary, Mendoza. Het is de eerste Pinot Noir van extreme hoogte, de wijnstokken zijn geplant in 1994 op de rotsachtige, kalkhoudende bodems die het gebied rijk is. De warme dagen worden hier afgewisseld met extreem koude nachten. Het resultaat is een volle Pinot Noir met aroma's van bloemen, bessen en kruidig eikenhout.
KleurGranaatrood
GeurWilde aardbeien, kersen, frambozen, leer en kruiden.
SmaakEen volle Pinot Noir met tonen van leer, frambozen en kruidig eikenhout. De wijn combineert de elegantie van de Oude Wereld met het rijpe fruit van de Nieuwe Wereld.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijHeerlijk bij gegrilde zalm en tonijn. Ook mooi in combinatie met gebraden eendenborst met cranberrysaus.
Jaar2016
Alcoholpercentage13,2
LandArgentinië
RegioMendoza
Druifpinot noir
Volume0,75
Productnummer064852
Pinot Noir 'Luca' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De druiven komen van 'Gualtallary', een wijngaard in Tupungato, aan de voet van de Andes. Hiermee was Laura Catena de eerste die een Pinot Noir maakte van extreme hoogte, namelijk 1500 meter boven zeeniveau. De warme dagen worden afgewisseld door extreem koude nachten, wat bijdraagt aan een langzame, gelijkmatige rijping en behoud van frisse zuren. Er vindt een traditionele vinificatie plaats, gevolgd door een houtrijping van tien maanden in eikenhouten vaten, waarvan 10% nieuw en de rest tweedejaars en derdejaars eiken.