Nieuw

Pinot Noir Oregon 'Diamond Collection'

Een spannend contrast met de pinot noir uit Californië, waar de familie Coppola al jaren wijn maakt. Dat heeft uiteraard te maken met het klimaat in Oregon: koele zomers, milde winters. Dat levert een wijn op met een delicate tanninestructuur en hoge zuren, elegantie ten top!
KleurLicht robijnrood.
GeurFruitgedreven met elegante tonen van cranberry, frambozen en lavendel.
SmaakSappig in de mond met fris, rood fruit en levendige zuren. Het hout is mooi geïntegreerd en komt tot uitdrukking in smaken van geroosterde amandelen en getoast brood.
Serveren bijHeerlijk bij toast met gebakken paddenstoelen en burrata. Ook lekker bij gevulde aubergines met lamsvlees.
Jaar2017
Alcoholpercentage13,5
LandVerenigde Staten
RegioOregon
Druifpinot noir
Volume0,75
Productnummer060231
Pinot Noir Oregon 'Diamond Collection' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
The Francis Ford Coppola Winery is gevestigd in Geyserville, Sonoma Valley, ten noorden van San Francisco, waar het wijnhuis al jaren lang succesvolle, Californische wijnen maakt. De Pinot Noir Oregon 'Diamond Collection' is echter de eerste uit de collectie die uit Oregon komt, van het in 2018 door de Coppola familie aangekochte estate in Dundee Hills. Het vormt een spannend contrast met de Californische pinot noir van Coppola. In Oregon heerst een koel tot gematigd klimaat met koele zomers en milde winters. Dit resulteert in een fruitgedreven wijn met levendige zuren, sappig fruit en delicate tannines. Na de gisting verblijft de wijn tien maanden op Frans eikenhout, wat zorgt voor prachtig geïntegreerde aroma's van geroosterde amandelen en toast.