Nieuw

Pinotage 'Maastricht'

De wijn heeft uitbundige aroma's. Rood fruit en een hint van zwarte kersen, gecombineerd met gebrand eiken. Een zijdezachte smaak met elegante taninestructuur, welke kenmerkend zijn voor pinotage afkomstig van Durbanville terroir.
Alcohol percentage 14,5
Volume 0,75
Geur De wijn heeft een expressieve geur. Rood fruit en een hint van zwarte kers, gecombineerd met gebrand eiken.
Smaak Een zijde zachte smaak met elegante tanine (typisch voor Durbanville terroir), een rond en sappig mondgevoel welke de wijn rond maakt.
Land Zuid-Afrika
Druif Pinotage
Jaar 2017
Wijnhuis Maastricht
Productbeschrijving
Details
De druiven worden met de hand geplukt, waarna ze worden ontsteeld en gekneusd in roestvrijstalen gistvaten, ook wel tradionele open "kuipe" genoemd. Het gekneusde fruit ondergaat voorafgaand aan de fermentatie een drie-daagse koude maceratie. Tweemaal daags wordt er remuage toegepast. Bij de open gistvaten wordt er elke vier uur 'gepunched' waarbij één délestage word uitgevoerd tijdens de alcoholische vergisting. De fermentatie duurt 6 dagen met een maximumtemperatuur van 27º C. Na het persen van het sap wordt er 15% van het sap in vaten oevergebracht voor een malolactische gisting. De eikenhouten vaten zijn voor 60% Frans en 40% Amerikaans, waarvan 40% uit nieuw hout bestaat. De wijn rijpt 12 maanden vorodat deze wordt gebotteld.