Pinotage 'Spier Signature'

Pinotage heeft in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw een eigen plaats verworven. Deze heeft heerlijk zoet fruit in de geur, cranberries en frambozen, rijpe pruimen, kruidigheid, met een frisse en volle smaak, zacht en opwekkend, fijn fruit, aards, een zuurt je na. Medium-krachtige, droge rode wijn. Heel smakelijk met gemarineerde lamskoteletten van de grill, hamburger met gekarameliseerde uien, zachte kazen.
Alcohol percentage 14,5
Volume 0,75
Geur Heerlijk zoet fruit, cranberries en frambozen, rijpe pruimen. kruidigheid, peperig, vanille, leer, tabak.
Kleur Diep kersenrood
Smaak Frisse en volle smaak, zacht en opwekkend, fijn fruit, een vleugje tabak en rokerigheid, aards, een zuurtje na. Medium-krachtige, droge rode wijn.
Serveren bij Heel smakelijk met gemarineerde lamskoteletten van de grill, hamburger met gekarameliseerde uien, zachte kazen.
Land Zuid-Afrika
Druif Pinotage
Regio Stellenbosch
Jaar 2017
Wijnhuis Spier Estate
Pinotage 'Spier Signature' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Pinotage heeft in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw een eigen plaats verworven. Deze kruising van Pinot Noir en Cinsault levert druiven en wijnen op met een heel eigen karakter. In de begintijd was er een probleem, omdat de wijnen veel zuren en tannine had den. Maar inmiddels weten de wijnmakers hoe ze met de Pinotage om moeten gaan. De druiven worden veel rijper geoogst en bij het wijn maken wordt meer het accent gelegd op het fruit, zoals ook bij deze wijn. Dat wordt onder andere bereikt door een kou de inweking op de schillen van twee dagen. Op dat moment gist de wijn niet, door de koude, maar neemt het sap kleur en zachte tannine op uit de schillen van de druiven. De wijn krijgt meer diepgang en complexiteit door 20% op houten vaten van Frans e iken te laten rijpen, gedurende zo’n 8 tot 10 maanden, afhankelijk van de jaargang. De rest van de wijn rijpt op roestvrij staal met staven van Frans eikenhout, die hem nog wat extra houtaroma geven. Een heerlijke rode wijn, met een speelse harmonie tussen hout en fruit.