Sauvignon Blanc igp 'Petit Bourgeois'

Druiven afkomstig uit het Loiredal met zijn talloze wijngaarden die een ideaal klimaat en ondergrond hebben voor het maken van lekkere Sauvignon-blanc. Geurig, peer en perzik, groene asperges, sappig en open, fijn fruit, goede zuren, pittig, mooi dro og. Lichtvoetige, droge witte wijn. Lekker als aperitief, mooi bij salade met geitenkaas, lichte visgerechten of een stukje kalfsvlees.
Alcohol percentage 12
Volume 0,75
Geur Geurig, peer en perzik, vleugje groene asperges, kruisbessen.
Kleur Licht strogeel met een hint van groen.
Smaak Smaakvol, sappig en open, fijn fruit, goede zuren, pittig, mooi droog en tegelijk heerlijk ongecompliceerd. Lichtvoetige, droge witte wijn.
Serveren bij Lekker als aperitief, mooi bij salade met geitenkaas, lichte visgerechten of een stukje kalfsvlees.
Land Frankrijk
Druif Sauvignon Blanc
Regio Loire
Jaar 2017
Wijnhuis Famille Bourgeois
Sauvignon Blanc igp 'Petit Bourgeois' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Elk wijngoed van enige naam heeft ook een ‘instapwijn’ nodig. In de Loire wordt daarvoor de IGP Val de Loire gebruikt, vroeger Vin de Pays. De IGP maakt het mogelijk van dezelfde wijngaarden wat hogere rendementen te halen of wijn te maken van jonge stokken, die niet goed genoeg is voor de appellation Sancerre. In dit geval komen de druiven van elders in het Loiredal, dat talloze wijngaarden heeft die een ideaal klimaat en ondergrond hebben voor het maken van lekkere en ongecompliceerde Sauvigno n-blanc-wijnen voor een aantrekkelijke prijs. In dat opzicht is de Loirestreek een paradijs voor deze fijne druif. De wijn wordt op zijn fruit gemaakt, op roestvrij staal. Na de gisting vindt een rijping plaats op de fijne lie om hem een fijne rondeu r te geven.