Colombier

Het wijnhuis: Domaine du Colombier

Het Domaine du Colombier ligt op 4 km van Chablis in het dorp Fontenay-Près-Chablis. Het is piepklein dorp met 140 inwoners en ligt verscholen achter de Grands Crus. Het domein is al sinds 1887 familiebezit en van generatie op generatie doorgegeven. Vandaag de dag bezit de familie Mothe een wijngaardareaal van 55 hectare.  

De wijngaarden zijn uitsluitend aangeplant met chardonnay, de enige toegestane druif in AOC Chablis. Domaine du Colombier produceert wijnen op alle niveaus, van Petit Chablis tot Grand Cru. Ze werken traditioneel en maken klassieke Chablis: droog, elegant en aanhoudend. Alleen de Grand Cru Bougros wordt gerijpt in eikenhouten vaten.  

Chablis is een herkomstbenaming in het noorden van Bourgogne. De wijngaarden liggen op  de heuvels en in de valleien rond de rivier de Serein. Hier staat de belangrijkste druif van de streek aangeplant: chardonnay. Die krijgt flink wat te verduren, want het weer kan behoorlijk wisselvallig zijn. Van voorjaarsvorst en plaatselijke hagelbuien tot zelfs hittegolven in de zomer, Chablis wordt niet gespaard. Maar als het een jaar mee zit in dit koele klimaat, dan vind je in Chablis fenomenale wijnen met een grote frisheid, een prikkelende mineraliteit en een enorm bewaarpotentieel.  

Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Chablis aoc 'Domaine du Colombier'
    Login voor de prijs
  2. Chablis aoc 1er Cru Fourchaume 'Dom. du Colombier'
    Login voor de prijs
  3. Petit Chablis aoc 'Domaine du Colombier'
    Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst