Costers del Sió

Het wijnhuis: Costers del Sió

Het begon allemaal met de ambitie van een rusteloze man, Juan de Porcioles, die er altijd van had gedroomd om buiten de stad te wonen, om omringd te zijn door de natuur. Die droom werd werkelijkheid in 1992. De familie Porcioles kocht het landgoed dat vandaag de dag bekend staat als Finca de Flix in Balaguer, een gemeente in Catalonië, zo’n 150 kilometer ten westen van Barcelona.

Met behulp van vrienden en familie plantte Juan in 1998 zijn eerste wijngaard, Vinya Vella. Zijn doel? Het produceren van wijnen met een uitgesproken persoonlijkheid en van de hoogste kwaliteit. Zo zag Costers del Sió het levenslicht. Tegenwoordig telt het wijnhuis 71 hectare wijngaarden. Juan de Porcioles heeft gekozen voor een mix van lokale en internationale druivenrassen, waaronder tempranillo, garnacha, syrah, merlot, cabernet sauvignon en viognier. Op dit moment wordt er ook geëxperimenteerd met nieuwe druivenrassen en klonen als back-up voor de toekomst.

De wijngaarden van Costers del Sió liggen op een hoogte van 310 meter boven zeeniveau waar ze genieten van mediterrane temperaturen met continentale invloeden.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Costers del Segre Blanco do 'La Boscana'
    Login voor de prijs
  2. Costers del Segre Tinto do 'Bosc Silvestre'
    Login voor de prijs
  3. Costers del Segre Tinto do 'La Boscana'
    Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst