Taboadella

Taboadella

Het wijnhuis: Taboadella

De familie Amorim zijn bekend in Portugal, maar ook ver daarbuiten. Ze zijn ‘s werelds grootste producent van kurk. De liefde voor kurk heeft onvermijdelijk geleid tot een vergelijkbare liefde voor wijn. Twintig jaar geleden kocht de familie onder andere Quinta Nova in de Douro. In 2018 werd besloten, na de nodige ervaring, te investeren in een andere klassieke wijnregio, de Dão, door de Quinta da Taboadella over te nemen. 

Dão is een wijnstreek ten zuiden van Douro in Portugal. Het dankt zijn naam aan de gelijknamige rivier die door het gebied loopt. Er valt veel regen, zo’n 1.100 tot 1.600 mm per jaar, dus irrigatie is doorgaans niet nodig. Bovendien valt het meeste in de wintermaanden en zijn de zomers meestal droog en warm.  

Quinta da Taboadella bestaat uit een enkel stuk van 40 hectare grond. Het ligt in het hart van de Dão, in Silvã de Cima om precies te zijn, op een hoogte tussen 400 tot 530 meter boven zeeniveau. Na de aankoop besloot de familie direct de internationale variëteiten te rooien en inheemse rassen aan te planten. De bodem is zanderig met graniet en wordt omgeven door dennenbossen die de wijngaard beschermen tegen het natte en koude weer vanuit de Atlantische Oceaan.  

Bijna driekwart van de wijngaard is aangeplant met blauwe druivenrassen, waarvan alfrocheiro, touriga nacional, jaen en tinta roriz de belangrijkste zijn, ondersteund door baga en tinta pinheira. De rest van de wijngaard staat aangeplant met encruzado, bical en cercial, de lokale witte druiven van de Dão. De druiven worden verwerkt in de ultra moderne wijnmakerij die de Amorims hebben laten ontwerpen door architect Carlos Castanheira. 

Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Alfrocheiro Reserva Dão doc 'Taboadella 1255'
    Login voor de prijs
  2. Branco Dão doc 'Villae'
    Login voor de prijs
  3. Encruzado Reserva Dão doc 'Taboadella 1255'
    Login voor de prijs
Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst