10 Years Old Tawny Port doc 'Portal' gb

Heerlijk gekonfijt fruit, walnoten, amandelen, breed en complex, in de smaak prachtig gerijpt, maar ook gedroogd fruit, heerlijk chocola en kruiden, noten en kersen, een vleugje sinaasappel, wat bitter en zuren voor de frisheid. Mooi bij belegen en liefst zelfs oude kazen, bij zoete desserts en zelfs als aperitief, in combinatie met foie gras.
Awards:16,5pt (Perswijn)

Proefnotitie

Kleur Licht van kleur, taankleurig, bruin
Geur Heerlijk geconfijt fruit, walnoten, amandelen, breed en complex
Smaak Prachtig gerijpt, maar ook gedroogd fruit, heerlijk chocola en kruiden, noten en kersen, een vleugje sinaasappel, wat bitter en zuren voor de frisheid
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Belegen en liefst zelfs oude kazen, bij zoete desserts en zelfs als aperitief, in combinatie met foie gras.
Land Portugal
Regio Douro
Druif diverse druivensoorten

Technische gegevens

Artikelnummer 057123
Wijnhuis Portal
Alcoholpercentage 20.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 05604242131413
Barcode Doos 65604242000575

Beschrijving

Een stapje hoger op de ladder van de mooiste Tawny’s is de 10 years old. Voor deze wijn is gebruik gemaakt van port met een gemiddelde rijping van tien jaar. Voor deze port worden de mooiste lots gebruikt, gemaakt van druiven die met de voeten zijn getreden in de oude granieten gistingsbakken, lagares. Dat geeft hem veel kracht en intensiteit en een wonderbaarlijke complexiteit, een wijn die laat zien hoe mooi gerijpte port zich kan ontwikkelen.

10 Years Old Tawny Port doc 'Portal' gb

Login voor de prijs
10 Years Old Tawny Port doc 'Portal' gb is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding