Algemene leveringsvoorwaarden

Bestellen
U kunt via de Vinites webwinkel op www.vinites.com uw bestelling plaatsen. Als u nog geen account heeft kunt u die aanvragen door het formulier in te vullen op onze website. U kunt ook via uw accountmanager of orders@vinites.com uw bestelling doorgeven. De eerste levering geschiedt alleen op basis van vooruitbetaling, voor volgende leveringen geldt een betalingstermijn van 30 dagen.

Besteltijden
Vóór 10.30 uur besteld, is volgende dag geleverd. Bij bestellingen later dan de genoemde besteltijd kunnen wij levering volgende dag niet garanderen.

Minimale bestelhoeveelheid
Leveringen geschieden franco in Nederland op basis van een minimale afname. Dit is met uitzondering van water en glaswerk. Wijnen met een PC-prijs onder € 15,00 kunnen alleen per doos worden afgenomen, met uitzondering van Grappa, Port en Sherry. Wijnen boven de Vinites prijscourant prijs van € 15,- ook per fles.

Minimale bestelhoeveelheid:
Horeca: 72 flessen (0,75) of een orderbedrag van € 360,- ex BTW.
Vakhandel: 180 flessen (0,75) of een orderbedrag van € 550,- ex BTW.
Bij minder afname in orderbedrag of ordergrootte worden € 17,50 transport- en administratiekosten in rekening gebracht.

Retouren
Reeds bestelde wijnen kunnen alleen bij hoge uitzondering worden geretourneerd. Retouren dienen altijd schriftelijk te worden aangemeld met opgaaf van reden. De chauffeur mag geen retouren meenemen die niet zijn aangemeld.

Levering
Vinites levert van maandag tot en met vrijdag. Vinites levert niet rechtstreeks aan particulieren. Voorafgaand aan uw levering ontvangt u een orderbevestiging. Controleer deze goed. Bij het afleveren van uw order vraagt de chauffeur om een handtekening op de aflever bon. Loop de order altijd na als u deze ontvangt, zodat u zeker weet dat deze correct en volledig is afgeleverd. Een handtekening betekent dat u de order accepteert zoals deze is afgeleverd.

Klachten
Heeft u een klacht of opmerking over uw order, geef dit altijd binnen 24 uur aan ons door via orders@vinites.com.