Certificaten

 • Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren

  Vinites is aangesloten bij de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) en geregistreerd Wijnhandelaar. De KVNW helpt ondernemers in de wijnsector vorm te geven aan kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar vormt daarbij de basis.

  Een KVNW Register Wijnhandelaar draagt zorg voor de ontwikkeling, naleving en continue aanscherping van beleidsmaatregelen om zeker te stellen dat de privacy van klanten/consumenten niet wordt aangetast. Een KVNW Register Wijnhandelaar beschikt over een integriteitscode of een integriteitsbeleid waarin dit onderwerp is geïntegreerd. De onderneming moet een integriteitscode of ingevoerde beleidsverklaring ter bewaking en bescherming van de persoonlijke gegevens van klanten en consumenten hebben.

  Wilt u meer informatie over wat het keurmerk nu precies inhoud? Klik dan op deze link waarbij u zult worden doorverwezen naar de website van het KVNW.

 • Skal Biocontrole gecertificeerd

  Skal Biocontrole zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, de ruim 4000 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en Skal controleert hierop. Zo kan de consument er van op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is. Skal houd toezicht op de hele biologische keten, in opdracht van het Ministerie van EZ.

  Vinites onderwerpt zich aan controles en voldoet aan de in deze verordeningen door Skal vastgestelde voorschriften. Hiermee wordt bedoeld dat onze wijn voldoet aan de eisen voor de biologische productiemethode. Met de afgifte van dit keurmerk van Skal maakt de betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor afnemer en consument. Zo draagt Skal bij aan de aantoonbare betrouwbaarheid van de biologische sector. Wilt u meer informatie over wat het keurmerk nu precies inhoud? Klik dan op deze link waarbij u zult worden doorverwezen naar de website van het Skal.

 • Fairtrade Max Havelaar Certificaat

  Vinites heeft een geldig certificatiecontract waarmee de Fairtrade producten fruit, wijndruiven en wijn kunnen worden verhandeld en verwerkt. De visie van Max Havelaar tegen armoede is het vermogen om in eigen inkomen te kunnen voorzien.

  Stichting Max Havelaar helpt kleine producenten in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Via het internationale Fairtrade keurmerk werkt Stichting Max Havelaar stap voor stap aan het realiseren van haar visie. Het keurmerk is in Nederland ook bekend als Max Havelaar keurmerk. Fairtrade is een ontwikkelingsmodel, het is nooit af en kan altijd beter. Tegenwoordig is het Fairtrade keurmerk vertegenwoordigd in 30 landen, zijn er 1,65 miljoen boeren aangesloten bij Fairtrade boerenorganisaties en worden er wereldwijd 27.000 producten met het Fairtrade keurmerk verkocht. Wilt u meer informatie over wat het keurmerk nu precies inhoud? Klik dan op deze link waarbij u zult worden doorverwezen naar de website van het Max Havelaar.