Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren

Vinites is aangesloten bij de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) en geregistreerd Wijnhandelaar. De KVNW helpt ondernemers in de wijnsector vorm te geven aan kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar vormt daarbij de basis.

Een KVNW Register Wijnhandelaar draagt zorg voor de ontwikkeling, naleving en continue aanscherping van beleidsmaatregelen om zeker te stellen dat de privacy van klanten/consumenten niet wordt aangetast. Een KVNW Register Wijnhandelaar beschikt over een integriteitscode of een integriteitsbeleid waarin dit onderwerp is geïntegreerd. De onderneming moet een integriteitscode of ingevoerde beleidsverklaring ter bewaking en bescherming van de persoonlijke gegevens van klanten en consumenten hebben.

Wilt u meer informatie over wat het keurmerk nu precies inhoudt? Klik dan op deze link waarbij u zult worden doorverwezen naar de website van het KVNW.

Skal Biocontrole gecertificeerd

Skal Biocontrole zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, de ruim 4000 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en Skal controleert hierop. Zo kan de consument er van op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is. Skal houd toezicht op de hele biologische keten, in opdracht van het Ministerie van EZ.

Vinites onderwerpt zich aan controles en voldoet aan de in deze verordeningen door Skal vastgestelde voorschriften. Het Skal keurmerk maakt, indien van toepassing, de betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor afnemer en consument. Zo draagt Skal bij aan de aantoonbare betrouwbaarheid van de biologische sector. Wilt u meer informatie over wat het keurmerk nu precies inhoudt? Klik dan op deze link waarbij u zult worden doorverwezen naar de website van het Skal.

International Food Standard broker - IFS

Het kwaliteitssysteem van Vinites is gecertificeerd volgens de standaard van International Food Standard (IFS). Sinds 2017 is Vinites in bezit van een IFS Broker 2 certificaat, binnen de scope handel in wijn, alcoholische dranken en olijfolie. Het uitgangspunt is het importeren en distribueren van kwalitatieve en voedselveilige producten die tenminste voldoen aan de eisen van de klant en de geldende wet- en regelgeving. Er wordt gewerkt volgens bepaalde procedures, management systeem en met interne en externe audits om de klantgerichtheid, duurzaamheid, product safety culture, productveiligheid, kwaliteit en wettigheid te waarborgen.