Certificaten

 • Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren

  Vinites is aangesloten bij de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) en geregistreerd Wijnhandelaar. De KVNW helpt ondernemers in de wijnsector vorm te geven aan kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar vormt daarbij de basis.

  Een KVNW Register Wijnhandelaar draagt zorg voor de ontwikkeling, naleving en continue aanscherping van beleidsmaatregelen om zeker te stellen dat de privacy van klanten/consumenten niet wordt aangetast. Een KVNW Register Wijnhandelaar beschikt over een integriteitscode of een integriteitsbeleid waarin dit onderwerp is geïntegreerd. De onderneming moet een integriteitscode of ingevoerde beleidsverklaring ter bewaking en bescherming van de persoonlijke gegevens van klanten en consumenten hebben.

  Wilt u meer informatie over wat het keurmerk nu precies inhoud? Klik dan op deze link waarbij u zult worden doorverwezen naar de website van het KVNW.

 • Skal Biocontrole gecertificeerd

  Skal Biocontrole zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, de ruim 4000 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en Skal controleert hierop. Zo kan de consument er van op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is. Skal houd toezicht op de hele biologische keten, in opdracht van het Ministerie van EZ.

  Vinites onderwerpt zich aan controles en voldoet aan de in deze verordeningen door Skal vastgestelde voorschriften. Het Skal keurmerk maakt, indien van toepassing, de betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor afnemer en consument. Zo draagt Skal bij aan de aantoonbare betrouwbaarheid van de biologische sector. Wilt u meer informatie over wat het keurmerk nu precies inhoudt? Klik dan op deze link waarbij u zult worden doorverwezen naar de website van het Skal.

 • British Retail Consortium - BRC

  Sinds november 2017 is Vinites BRC Agents & Broker gecertificeerd voor de toepassingsgebieden handel en additionele services van wijn, alcoholische en non-alcoholische drank en olijfolie. Het keurmerk van het British Retail Consortium geeft de garantie dat uniformiteit en voedselveiligheid van een hoog kwaliteitsniveau zijn. De BRC Food-standaard stelt diverse voorwaarden aan het voedselveiligheidssysteem van een leverancier. Zo gelden er standaarden voor het HACCP-systeem, het kwaliteitsmanagementsysteem en het basisvoorwaardenprogramma van producenten van levensmiddelen. Daarnaast komen ook directieverantwoordelijkheid, omgevingsomstandigheden (productie- of procesfaciliteiten), product- en procescontrole, opleiding en persoonlijke hygiëne van werknemers aan de orde. De verschillende elementen van de BRC Food-standaard worden getoetst aan de hand van een gedetailleerde checklist die meer dan 300 controlepunten bevat.

 • International Food Standard broker - IFS

  Vinites is eveneens sinds november 2017 in het bezit van een IFS Broker 2 certificaat binnen de scope handel in wijn, alcoholische en non-alcoholische dranken en olijfolie.  De International Food Standaard is ontwikkeld om de betrouwbaarheid en voedselveiligheid van producten te vergroten. De standaard bevat eisen voor het kwaliteitsmanagementsysteem, zoals onder andere HACCP, waaraan de producenten langs de gehele supply chain van voedingsmiddelen dienen te voldoen.