Corporate Responsibility

Vinites ondersteunt diverse goede doelen en organisaties die een bijdrage leveren aan de hele gemeenschap of specifieke hulp behoevende groepen.

 • Spieren voor Spieren

  Spieren voor Spieren gelooft dat ze samen met medisch specialisten, het bedrijfsleven en alle (top)sporters in Nederland kunnen zorgen voor een betere kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte en hun gezin en hen een beter perspectief voor de toekomst kunnen bieden. Als missie heeft Spieren voor Spieren om samen een vuist te maken en alle spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen.

 • Fonds Slachtofferhulp

  Fonds Slachtofferhulp is het enige goede doel in Nederland dat zich in de breedte inzet om hulp aan slachtoffers mogelijk te maken. Slachtoffers van misdrijven, verkeersongevallen, rampen en medische ongevallen.

 • Ronald McDonald Kinderfonds

  Als een kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Je wilt binnen een paar minuten aan de rand van het bed staan als je kind je nodig heeft. Daarom zijn er de Ronald McDonald Huizen en heeft een ziek kind altijd z’n ouders dichtbij. Voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan.

 • E vd Sar
 • Edwin van der Sar Foundation

  Jaarlijks lopen zo’n 140.000 mensen hersenletsel op met diverse beperkingen als gevolg. Deze mensen krijgen te maken met verwerkingsproblematiek en moeten hun leven opnieuw en anders vormgeven. Veel mensen willen er alles aan doen om zo goed mogelijk te herstellen en weer mee te kunnen doen in de maatschappij. De mogelijkheden na revalidatie zijn echter beperkt. De Edwin van der Sar Foundation biedt een duidelijk antwoord op de noodkreet van deze mensen. Vinites helpt waar nodig met relatiegeschenken en bij onder andere het Charity dinner.
 • Beautiful People

  Vijftien jaar geleden had Robert Wolff twee passies; Italiaanse koffie en kunstenaars met een beperking. Dit resulteerde in het bedrijf Beautiful People. Kunst, gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking werd zichtbaar gemaakt op serviezen en koffieautomaten. Vinites heeft voor een charity project wijnglazen laten bedrukken met afbeeldingen die gecreëerd zijn door mensen met een verstandelijke beperking. Deze wijnglazen van Spiegelau zijn te bestellen bij Vinites.

 • Kunstlijn Haarlem

  Jaarlijks organiseert de Kunstlijn een toonaangevend evenement van én voor hedendaagse kunstenaars uit Haarlem en omstreken. Het eerste weekend van november zetten de deelnemers hun deuren open voor het publiek. Solo- en groepstentoonstellingen zijn te bezoeken in open ateliers, galeries en musea. Wat Haarlem aan kwaliteit te bieden heeft op gebied van beeldende kunst is te zien op zo’n 150 bijzondere locaties.