Albana Secco Romagna docg 'Campodora'

Albana is misschien niet het bekendste witte druivenras, maar Albana di Romagna was wel de eerste witte wijn die een DOCG-classificatie kreeg in 1987. Er worden veel zoete versies gemaakt, maar Poderi dal Nespoli maakt een secco, een droge wijn, dus. Vol en zacht met tonen van acacia, perzik, abrikoos en citrus.

Proefnotitie

Kleur Goudgeel
Geur Rijke aroma's van acacia, steenfruit en citrus.
Smaak De wijn is mondvullend vanaf de eerste slok. Rijke, romige wijn met aroma's van abrikoos en perzik, die in de afdronk worden vergezeld door frisse tonen van citrus.
Serveertemperatuur 12-16℃
Serveersuggestie Fish & chips. Ook heerlijk bij risotto met zalm en courgette.
Jaar 2022
Land Italië
Regio Emilia Romagna
Druif albana

Technische gegevens

Artikelnummer 018616
Wijnhuis Nespoli
Alcoholpercentage 13.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Conglomerated
Barcode Fles 8000154000828
Barcode Doos 18000154000825

Beschrijving

Poderi dal Nespoli is gevestigd in de Bidente Vallei, op de heuvels van Forlì, in Emilia-Romagna, de Italiaanse regio met de wereldberoemde keuken. Hier ligt de oorsprong van de parmaham, de Parmezaanse kaas en de aceto balsamico di modena. het eten zit je hier goed, ook de lokale wijnen gooien hoge ogen.Het was Albana di Romagna die als eerste de DOCG-status voor witte wijn kreeg toegewezen in 1987. Een behoorlijke prestatie, maar toch zien of horen we zelden iets over dit druivenras. Albana is een oud, zeldzaam druivenras dat af en toe opduikt in Emilia-Romagna, Lombardijen en Ligurië. Met 'Campodora' blaast Poderi dal Nespoli de druif een nieuw leven in. Het resultaat is een rijke wijn met een goudgele kleur en rijpe tonen van acacia, steenfruit en citrus.

Albana Secco Romagna docg 'Campodora'

Login voor de prijs
Albana Secco Romagna docg 'Campodora' is te bestellen in veelvoud van 6
Download Flesafbeelding