Bellini 'Cipriani'

Heerlijk fruitig, peer en perzik, bloemen, open, verleidelijk, sappig, een zoetje, gemakkelijk, lichte tinteling. Lichtzoete, licht mousserende witte wijn met perzikpulp. Fijn aperitief, kan gecombineerd met een fruitdessert, liefst niet te zoet, met appel peer en perzik.
KleurGeel van perzik, vleugje oranje, klein belletje.
GeurHeerlijk fruitig, peer en perzik, bloemen, open, verleidelijk.
SmaakZacht en sappig, een zoetje, gemakkelijk, lichte tinteling, ongecompliceerd, lekker koel te drinken op een terras, als aperitief. Lichtzoete, licht mousserende witte wijn met perzikpulp.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijFijn aperitief, kan gecombineerd met een fruitdessert, liefst niet te zoet, met appel peer en perzik.
Alcoholpercentage5,5
LandItalië
RegioVeneto
Druifglera
Volume0,75
Productnummer110050
Bellini 'Cipriani' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Venetië is de bakermat van vele interessante gerechten en cocktails. Een meester hierin was Giuseppe Cipriani, eigenaar van de beroemde Harry’s Bar. Hij is de uitvinder van de carpaccio, het beroemde rundvleesgerecht dat tegenwoordig in vele varianten overal ter wereld wordt geserveerd. En hij creëerde ook een bijzondere cocktail, waarin hij de lokale mousserende wijn, prosecco, combineerde met sap en pulp van verse perzik. Hij noemde deze cocktail naar de Venetiaanse schilder Giovanni Bellini. Net als hij de carpaccio noemde naar de schilder Vittore Carpaccio. Deze cocktail volgens origineel recept vinden we terug in deze fles, inclusief de pulp van witte perzik en mousserende wijn. Dit is dus de beroemde cocktail, helemaal klaar voor gebruik, zonder poespas. Hij is licht in alcohol, met slechts 5,5%.