Aureo Dulce do 1954 Solera

Krachtige geur, gedroogd fruit, lichte sherrytoon, honing, prachtig complex en gerijpt, de smaak mooi zoet, fraai gerijpt, vijgen en krentjes, mooie zuren en bitters. Geniet hem bij chocoladedesserts, notentaart, blauwschimmelkazen, maar ook mooi als aperitief.
Awards:
Winnaar Perswijn Concours met Thema Spanje

Proefnotitie

Kleur Oranjebruin.
Geur Sherryachtig, noten, mooi breed, rozijnen.
Smaak In de stijl van een soort oloroso-sherry, mooie zuren en een goede lengte, hazelnoot, breed, complex, frisse zuren, lekker droog.
Serveertemperatuur 15-18℃
Jaar 1954
Land Spanje
Regio Tarragona
Druif garnacha, grenache

Technische gegevens

Artikelnummer 035435
Wijnhuis Muller
Alcoholpercentage 20.00
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Schroefdop (kunststof)
Barcode Fles 08424142000230
Barcode Doos 08424142100237

Beschrijving

De zoete wijnen van De Muller zijn niet alleen zeer bijzonder van karakter, ze zijn ook nog eens prachtig gerijpt door hun hoge leeftijd. Een lang verblijf op vat geeft ze een heel complex karakter. Een van de methoden die hier wordt gebruikt, is die van de solera. Daarbij wordt een deel van de wijn jaarlijks gebotteld, en een deel weer ververst. Op die manier ontstaat een bijzonder mengsel van oude, gerijpte wijn, en jonge, frisse wijn, zodat het eindresultaat levendig en mooi gerijpt tegelijk is. Deze Aureo Dulce is het resultaat van zo’n solera, waarbij gebruik wordt gemaakt van versterkte wijn, deels witte Garnacha en deels rode Garnacha. Een prachtige wijn, mooi zoet en ook heerlijk in zijn fruit en frisheid.

Aureo Dulce do 1954 Solera

Login voor de prijs
Aureo Dulce do 1954 Solera is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding