Barbera d'Alba doc 'Pio Cesare'

Aangenaam fruit, heerlijke rijpe zwarte kersen, mooie zwoelheid en een vleug vanille, breed en verleidelijk, in de smaak puur en krachtig, zoete kersen en vanille, wat chocola, vanille, rokerig, breed en sappig, met een fraaie lengte en complexiteit. Heerlijk bij een eendenborst, confit de canard, mooi bij hert en haas, ook lekker bij stevige kazen.
Awards:
Oogstjaar 2018 - 91pt (James Suckling)
Oogstjaar 2019 - 92pt (Wine Spectator)

Proefnotitie

Kleur Diep robijnrood.
Geur Aangenaam fruit, heerlijke rijpe zwarte kersen, mooie zwoelheid en een vleug vanille, breed en verleidelijk.
Smaak Puur en krachtig, zoete kersen en vanille, wat chocola, vanille, rokerig, breed en sappig, met een fraaie lengte en complexiteit.
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Heerlijk bij een eendenborst, confit de canard, mooi bij hert en haas, ook lekker bij stevige kazen.
Jaar 2021
Land Italië
Regio Piemonte
Druif barbera

Technische gegevens

Artikelnummer 018900
Wijnhuis Pio Cesare
Alcoholpercentage 14.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 08014629082110
Barcode Doos 68014629082112

Beschrijving

Steeds meer liefhebbers ontdekken de bijzondere eigenschappen van de barbera-druif, met zijn bijzondere combinatie van spetterend fruit en frisse, levendige zuren. De Barbera wordt als regel geplukt in de eerste week van oktober, als hij mooi rijp en rijk aan suiker is. De barbera van Pio Cesare is afkomstig van wijngaarden die zich direct naast de wijngaarden bevinden waar de nebbiolo staat, in het gebied waar ook de Barolo wordt gemaakt. Dat verklaart de bijzondere kracht en diepgang van deze Barbera, terwijl de wijn ook een mooie rijpheid en elegantie heeft. De gisting duurt zo’n 10 tot 12 dagen op een temperatuur van ongeveer 25 graden, om het fruit in de wijn te behouden. Vervolgens rijpt hij twee jaar opFrans eiken, deels op barrique, deels op grotere vaten: demi-muids. Daarmee blijft hij in balans, met die bijzondere combinatie van kracht, fruit en frisheid.

Barbera d'Alba doc 'Pio Cesare'

Login voor de prijs
Barbera d'Alba doc 'Pio Cesare' is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding