Barbera d'Alba doc Superiore 'Papagena'

De diep robijnrode wijn met paarse tonen heeft een neus vol rijp fruit. Vooral pruimen en kersen, met hints van kruiden die doen denken aan kaneel en kruidnagel, overgaand in een fijne balans met geroosterde boventonen van koffie en cacao. Begint warm, veel volume en body, het fruit mengt prachtig met de zachte tannines en de lage zuurgraad, lange afdronk gekenmerkt door een mooie smaak van bramenjam. Mooi bij rood vlees en gerijpte kazen.
Awards: 
Oogstjaar 2016 - 93pt (Wine Enthusiast) 
 

Proefnotitie

Kleur Diep robijnrood met paarse tonen.
Geur

Mooi krachtig, vol rijp fruit. Vooral pruimen en kersen, met hints van kruiden die doen denken aan kaneel en kruidnagel, overgaand in een fijne balans met geroosterde boventonen van koffie en cacao, zwoel en complex.

Smaak Krachtig en intens in de smaak, warm, veel volume en body, het fruit mengt prachtig met de zachte tannines en de lage zuurgraad, lange afdronk gekenmerkt door een mooie smaak van bramenjam. breed en harmonieus.
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Perfect bij krachtige primi piatti, zoals risotto met truffels, mooi bij rood vlees en gerijpte kazen.
Jaar 2020
Land Italië
Regio Piemonte
Druif barbera

Technische gegevens

Artikelnummer 012737
Wijnhuis Fontanafredda
Alcoholpercentage 14.50
Inhoud 0,75
Flesafsluiting Kurk (natuur)
Barcode Fles 08000174520023
Barcode Doos 08000174520061

Beschrijving

In de schaduw van de beroemde Nebbiolo-druif is de barbera in Piemonte de laatste jaren opgekomen als een druif voor fraaie en interessante wijnen. In het verleden werd hij als wat onbeduidend gezien, maar door een betere verzorging in de wijngaardenen zorgvuldig wijn maken blijkt hij prachtige wijnen voort te kunnen brengen, met veel karakter en prachtige zuren. De Barbera d'Alba is –de naam zegt het al- afkomstig van de wijngaarden rond het plaatsje Alba. Om zijn fruit te behouden ondergaat de wijn een vrij korte vergisting op de schillen op roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur (30-32 °C) De maceratie duurt ongeveer 10 dagen. De wijn rijpt een jaar in vaten gemaakt van Frans eikenhout (Allier), en wordt daarna gebotteld voor verdere rijping in de kelders voor ongeveer twaalf maanden. Door het rijp plukken van de druiven is het een wijn met veel kracht en overtuiging, geschikt om enige jaren op te leggen. Heerlijk.

Barbera d'Alba doc Superiore 'Papagena'

Login voor de prijs
Barbera d'Alba doc Superiore 'Papagena' is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding